Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

28-11-2014

Latgales Centrālās bibliotēkas labdarības akcija “Adventes lasījumi”


Ziemassvētku gaidīšanas laikā Latgales Centrālā bibliotēka rīko labdarības akciju “Adventes lasījumi”. Četru pirmssvētku nedēļu laikā bibliotekāri dosies pie lasītājiem, kas dažādu iemeslu dēļ paši nevar atnākt uz bibliotēku, un piedāvās klausīties skaļā priekšālasīšanā. Tādējādi pilsētniekiem tiks sniegta iespēja sirsnīgā, apcerīgā noskaņā kopā sagaidīt Ziemassvētkus.

Advente ir gaišām domām un labiem darbiem svētīts gaidīšanas laiks, kad kopā ar sveču liesmiņām Adventes vainagā sirdī uzplaukst cerība un iekvēlojas brīnuma gaidas. Tas ir laiks, kad dot un piedot, rīkoties nesavtīgi un pašaizliedzīgi.

Apcerot Adventes laika nozīmi, Jānis Pāvils II ir teicis: Daudzu cilvēku dzīvē skumjas nomāc prieku un raizes – cerību. (..) Tas ir mūsu, ticīgo, uzdevums, darot mīlestības svētītus darbus, ik dienas vairot pasaulē mieru, mīlestību un prieku.

Sekojot šim aicinājumam, Bērnu bibliotēka “Zīlīte” pērn aizsāka Adventes lasījumu tradīciju pilsētā. Šī labdarības akcija guva lielu atsaucību, tāpēc šogad tai pievienosies arī citas pilsētas publiskās bibliotēkas. Laikā no 3. decembra līdz 19. decembrim bibliotēku darbinieki apmeklēs pirmsskolas izglītības iestādes, kur mācās bērni ar īpašām vajadzībām, Bērnu sociālās aprūpes centru “Kalkūni”, Bērnunamu-patversmi “Priedīte”, Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālo centru, Daugavpils sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centru, Neredzīgo biedrību, Daugavpils autisma centru "Mūsu pasaule" u.c. Klausītājiem tiks piedāvāti Adventes lasījumi par labestību, ticību, cerību un mīlestību.

Daugavpils bibliotekāri ir gatavi piedāvāt Adventes lasījumus arī citviet. Interesenti ir aicināti zvanīt pa tālruni 65476344.

Informāciju sagatavoja:

LCB sabiedrisko attiecību speciāliste

Inga Gedžūne

Tālr.: 65476344

e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ