Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

04-08-2011

Daugavpils vācu biedrība "ERFOLG" veiksmīgi organizēja vasaras bērnu skolu "Burvju augi"


Daugavpils vācu biedrība «ERFOLG" sadarbībā ar Vācijas Federatīvās Republikas Federālo iekšlietu ministriju organizēja vasaras skolu bērniem "Burvju augi" (no 18.07.2011. līdz 22.07.2011.)

 

Vienas nedēļas laikā, 15 jauki bērni, no 7.g. līdz 13.gadu  vecumam, apguva augu pasauli, kura visas puķes, augi un koki bija burvji, jo viņi ražo skābekli, ārstē mūs no dažādām kaitēm un vienkārši padara mūsu dzīvi skaistu un krāsainu.

 

Bērnu vasaras skolā mācību nodarbības notika neformālā gaisotnē izmantojot spēles, konkursus un dažādas radošās darbnīcas, bērniem bija iespēja iepazīties augu pasakaino pasauli.

 

Mācību diena sakās ar vācu valodas mācību stundu. Šīs mācību stundas laikā bērni apguva vācu valodu, proti, kā vācu valodā sasveicināties, iemācījās dažādu kultūraugu un savvaļas augu nosaukumus vācu valodā, kā arī iepazinās ar augu valsts labākajiem draugiem – kukaiņiem. Pēc vācu valodas mācību stundas bija radošo darbnīcu laiks. Te bērni apguva origami tehnikas pamatus, strādāja ar plastilīnu un izmantojot dažādus ziedus izgatavoja skaistas, krāsainas  apsveikuma kartītes. Dienas otrajā pusē (pēc pusdienām) bērni aktīvi piedalījās konkursos, viktorīnās, kā arī pastaigājās svaigā gaisā un spēlēja dažādas spēles.

 

Pirmajā skolas dienā visi dalībnieki bija pasludināti par ziedu karaļiem un karalienem, kā arī bija izsludināts konkurss, proti, tas bērns, kurš uz sava kroņa savāks visvairāk krāsaino uzlīmju, kuras tiek dotas par labiem darbiem, būs konkursa uzvarētājs.

 

 

Visiespaidīgākais pasākums bija „vēlmju” zieda izgatavošana. Sakumā bērni origami tehnikā izgatavoja  maģiskā zieda ziedlapiņās uz kurām katrs bērns uzrakstīja savu viskarstāko vēlēšanos. Pēc tam, bērni ar skolotāja līdzdalību izveidoja vienu kopīgu vēlmju maģisko ziedu. Pēc tam, izpildot simbola rituālu, bērni devas pie Daugavas un maģisko vēlmju ziedu palaida upē pa straumi, kura ziedu aiznesa uz burvju pasauli.

 

Bērnu vasaras skolas noslēguma bija rīkota svētku tējas diena. Te bērni gatavoja dažādas ārstnieciskās  un aromātiskās tējas no augiem, kuri bija jau iepriekš ievākti un sagatavoti. Tējas dienā bērni iepazinās ar burvju ārstnieciskajiem augiem un  baudīja dažādas tējas. Dienas noslēgumā daži bērni ņēma sev līdzi burvju augu tējas receptes un atlikušos tējas augus. Tējas dienas laikā notika arī bērnu apbalvošana. Visi bērni par piemiņu saņēma nelielas dāvaniņas, kā arī skolas laikā sagatavotās savu krāsainās darbu mapītes, kurās bērni sakrāja savus radošos darbus un mācību materiālus. Visi bērni ar skolā pavadīto laiku bija apmierināti.

 

Ja arī Jūs vēlaties iepriecināt savu bērnu ar lieliski pavadītu laiku, tad pasteidzieties, jo pie mums ir atlikušas tikai divas vasaras skolā! Augustā mēs gaidām jūs uz vasaras skolām, kuras tiks veltītas ‘Leļļu teātrim’ un ‘Bruņiniekiem un princesēm’!

 

„Uz tikšanos!”

 

 

Daugavpils vācu biedrība„ERFOLG“

Cietokšņa iela 44, Daugavpils,

Tālr.: 20371892, 65420019

erfolg@inbox.lv

www.erfolg.lv




Atpakaļ