Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

27-06-2014

Grāmatu izstāde iepazīstina ar daudzpusīgu Baltkrievijas kultūru


Latgales Centrālajā bibliotēkā 2014.gada 1.jūlijā tiks atklāta literārā izstāde Daugavpils Baltkrievu kultūras centra un Baltkrievu kultūras un izglītības biedrības „Uzdim” bibliotēkas fondiem „Daudzveidīgā Baltkrievijas kultūra”.

3.jūlijā Baltkrievijas Republika atzīmē galvenos valsts svētkus – Neatkarības dienu. Šim notikumam arī tiks veltīta grāmatu izstāde, ko organizē Baltkrievu kultūras centrs sadarbībā ar Latgales Centrālo bibliotēku.

Būs apskatāmas vairāk par 60 grāmatām par Baltkrieviju baltkrievu, krievu, angļu un latviešu valodā. Eksponāti stāsta par Baltkrievijas folkloru, mūziku, teātri, literatūru un tūrismu.

Unikālās etnogrāfiskās grāmatas iepazīstina lasītājus ar savdabīgu baltkrievu kultūru ar ieražu svētku, nacionālo kostīmu, tautas rakstu, pasaku un dekoratīvi lietišķās mākslas palīdzību. Ir arī kulinārā enciklopēdija „Buļba” ar baltkrievu nacionālās virtuves kartupeļu ēdienu receptēm.

Zinātniskās grāmatas vēsta par izcilajiem un pazīstamajiem baltkrieviem, par mūziku un teātri, glezniecību un grāmatu iespiešanu.

 Krāšņas enciklopēdijas pastāstīs lasītājiem par kaimiņvalsts pilsētu un ciematu ievērības cienīgām vietām, pagātnes mantojumu: baznīcām, cietokšņiem, pilīm, dzimtu muižām, muzejiem, arhitektūras pieminekļiem.

Publicistiskos izdevumos, grāmatās un vārdnīcās atrodama informācija par baltkrieviem Latvijā un latviešiem Baltkrievijā.

Grāmatu izstādes atklāšanā daugavpiliešus pārsteigs baltkrievu tautas dziesmas un dzejoļi baltkrievu valodā.

Literārā izstāde „Daudzveidīgā Baltkrievijas kultūra” tiks atklāta 1.jūlijā plkst. 15.00 LCB lasītavā (2. stāvs) un būs apskatāma līdz 14.jūlijam.

Žanna Romanovska,

Baltkrievu kultūras centra vadītāja,

t. 654 24695, 20374840,

cbk@inbox.lv,

Daugavpils, Smilšu 92,

Kultūras pils, BKC – 3.stāvs, 305.-306. kab.

 




Atpakaļ