Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

26-06-2014

Fotostudijas „Ezerzeme - F” izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā


2014.gada 3. jūlijā plkst. 13.00 Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā notiks fotostudijas „Ezerzeme-F” izstādes „Daba ienāk pilsētā” atklāšana.

Daugavpils ir Latvijas otrā lielākā pilsēta, kur viss savijas vienā kamolā, kur sava daļa ir arī dabai, neskatoties uz to, ka cilvēks cenšas iekārtoties kā viņam tīk un ne vienmēr rēķinās ar dzīvās dabas likumiem. Augi ir pieraduši augt tur, kur tie ir iesējuši sēklas -  vienalga vai tā ir ceļmala, vai asfalta sprauga, vai mājas jumts. Tie cīnās par izdzīvošanu un pielāgojas apstākļiem.

Kopumā izstādē būs apskatāmas apmēram 50 fotogrāfijas, kas parāda pilsētas un dabas attiecības. Dažās bildēs daba draudzējas ar cilvēka rīcību, citās – cīnās par izdzīvošanu pretēji cilvēku veidotajām laikmetīgajām konstrukcijām. Atsevišķos darbos ir paveicies iemūžināt to, ko ar neapbruņoto aci ir ļoti grūti pamanīt.

Izstādē piedalās: Viktors Savčenko, Anatolijs Kivrins, Juris Buklovskis, Ivars Skudra, Jurijs Berdņikovs, Linards Onzuls, Martiņš Onzuls, Olga Perevalova, Svetlana Pokule, Valerijs Cigankovs, Sergey Sokolov, Anatolijs Požarskis, Genadijs Lins, Valērijs Vahruševs, Jurijs Dunaiskis.

Fotostudija „Ezerzeme - F” apvieno cilvēkus, kas nav vienaldzīgi pret fotogrāfiju: gan profesionālus fotogrāfus, gan amatierus. Fotostudijas vadītājs ir Linards Onzuls. Radošais kolektīvs aktīvi piedalās konkursos, tematiskajās un personālizstādēs. Darbu izstādes ir bijušas gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Izstāde aplūkojama līdz 1. augustam darbdienās 11-20 (izņemot pirmdienu), sestdienās 10-17.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Tatjana Hodokova
tālr.: 65476344
e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ