Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

02-06-2014

Latgales Centrālajā bibliotēkā apskatāma fotoizstāde „Diena kopā ar bibliotekāru”


No 30. maija līdz 2014. gada 2. jūlijam Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā (Rīgas ielā 22a, 2.stāvā) apskatāma Rīgas Centrālās bibliotēkas izstāde „Diena kopā ar bibliotekāru”, kas tapusi sadarbībā ar fotomākslinieku Imantu Urtānu.

Izstādē redzamie portreti ir mākslinieka atbilde uz jautājumu, kāds ir 21. gadsimta bibliotekārs. Bibliotekārs šodien ir gan informācijas speciālists, gan, tāpat kā senāk, cilvēks, ar kuru mēs varam parunāt par vienu no savām intīmākajām nodarbēm – lasīšanu.

Bibliotekārs zina, ko mēs lasām, tāpēc viņš zina par mums vairāk nekā daudzi citi cilvēki. Bibliotekārs ir medijs starp mums un pasaules kultūras mantojumu. Bet bibliotēka nav tikai mantojuma krātuve. Tā ir arī ir komunikācijas centrs, un bibliotekārs ir šīs komunikācijas moderators.

Portretos redzamās sejas nav profesionālas laipnības maska, kas tiek uzlikta saskarsmē ar klientu. Tās pauž prieku, rūpes, izbrīnu, pārliecību, misijas apziņu, aicinājumu, ieinteresētību, jā, arī nogurumu. 21. gadsimtā, ieejot bibliotēkā, mūs joprojām sagaida cilvēks, sagaida bibliotekārs.

Imants Urtāns ir viens no pazīstamākajiem Latvijas fotomāksliniekiem, vairāku nozīmīgu projektu autors, kura personālizstādes, publikācijas grāmatās un tīmeklī, kā arī darbs mūzikas albumu noformēšanā nav paslīdējis garām nevienam vizuālās kvalitātes pazinējam un cienītājam. Imanta Urtāna fotogrāfijas saņēmušas medaļas un godalgotas vietas arī vairākos starptautiskos konkursos. 

Izstāde aplūkojama darbdienās 11-20 (izņemot pirmdienu), sestdienās 10-17.

 

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Tatjana Hodokova
tālr.: 65476344
e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv

 




Atpakaļ