Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

28-02-2014

Biedrība “ERFOLG” piedāvā: Karnevālu visai ģimenei. 03.03.2014.


Katru gadu 11. novembrī plkst. 11:11 Vācijā sākas piektais gadalaiks – KARNEVĀLS (vāc. - Karneval, Fastnacht, Fasching), bet noslēdzas tas marta sākumā. Un jau pavisam drīz sāksies pēdējā karnevāla nedēļa un jautrība Vācijā sasniegs savu kulmināciju!

Īstā karnevāla nedēļa sāksies tieši pirms Pelnu trešdienas - Netīrajā ceturtdienā. Vācu karnevālu parāde notiek nedēļas nogalē, bet jo īpaši – Rozā pirmdienā. Karnevāls ilgst 40 dienas un šis laiks tiek saukts par „Piekto gadalaiku”. Vislielākais svētku noskaņojums ir tieši nedēļu pirms Pelnu trešdienas, kad notiek vislielākā ākstīšanās un izklaidēšanās.

Nav svarīgi – pirāts vai princese – Vācijā šajā laikā gandrīz nav neviena cilvēka, kurš nepārģērbtos  par kādu interesantu personāžu vai pasaku tēlu. Tāpēc šogad biedrība „ERFOLG” rīko pasākumu – karnevāls bērniem, kura laikā tiks noskaidroti un apbalvoti labāko karnevāla tērpu autori. 

Kad? Cikos? Kur?

3. martā plkst. 17:30

Cietokšņa ielā 44, biedrībā „ERFOLG”

Programmā: dažādas spēles, karnevāla mūzika, zīmējumi uz sejas, konkursi, vācu tradicionālie karnevāla saldumi un daudz kas cits.  

Mēs būsim priecīgi Jūs uzņemt šajā svētku dienā

 

Biedrība  „ERFOLG”

Cietokšņa iela 44, Daugavpils

Zvaniet pa tel.: 65420019 vai 20371892

vai rakstiet: erfolg@inbox.lv

www. erfolg.lv




Atpakaļ