Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

21-01-2014

Daugavpils bibliotekāri Gaismas ceļā


2014.gada 18.janvārī 12 Daugavpils bibliotēku darbinieki devās uz Rīgas, kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas centrālo un lielāko pasākumu – akciju „Gaismas ceļš – grāmatu draugu ķēde”.

 

Rīga mūs sagaidīja ar saulīti un pamatīgu salu, braucot uz LNB jauno ēku pa Akmens tiltu, redzējām grāmatu draugu ķēdi, kuras laikā grāmatas kā kultūras vērtība no rokas rokā tika nodotas no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas uz jauno Gaismas pili. Neskatoties uz lielo salu, grāmatu ķēdes dalībnieki izskatījās laimīgi un apņēmības pilni, priecājās, dziedāja un pārvietoja grāmatas.

Daugavpils bibliotekāriem grāmatu draugu ķēdē bija jāpiedalās no plkst.13.30 līdz 14.00 jaunās Gaismas pils iekštelpās. Pēc reģistrācijas katrs saņēma aproci, atstarotāju ar Rīga-2014 simboliku un devās uz pulcēšanās telpu, kur visi uzzināja savu atrašanās vietu grāmatu draugu ķēdē. Kopā ar LNB, Jūrmalas, Līvānu un Ilūkstes novada bibliotekāriem atradāmies uz eskalatora un nodevām grāmatas no rokas rokā, lai tās tālāk tiktu izvietotas Tautas grāmatu plauktā. Caur mūsu rokām šajā īsajā laika periodā tika nodotas visdažādākās grāmatas, gan mūsu literatūras dižgaru darbi, gan vēstures, mākslas un citu nozaru literatūra. Ik pa brīdim jaunās ēkas sienas atbalsoja daudzbalsīgi dziedātās latviešu tautasdziesmas, īpaši daudz skanēja latgaliešu dziesmas.

 

Pirmie iespaidi par bibliotēku: ļoti plašas, gaišas telpas, šobrīd vēl bez aprīkojuma, bet varam iztēloties, kādas tās būs vasaras nogalē, kad tā sāks apkalpot lasītājus….skaisti, ka Latvijai beidzot ir sava Gaismas pils!

 

Mums ir patiess prieks un lepnums, ka varējām piedalīties mūsu valstij tik nozīmīgā kultūras pasākumā un būt par nelielu posmu šai lielajā Gaismas ceļa ķēdē!

 

LCB vadītājas vietniece
Dzidra Stupāne
Tālr.65476341
e-pasts: dzidra.stupane@lcb.lv




Atpakaļ