Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

28-11-2013

Noslēdzies starptautiskais lasītveicināšanas projekts „Lasīšana-IT-Radīšana”


Ir noslēdzies starptautiskais lasītveicināšanas projekts bērniem un jauniešiem „Lasīšanas veicināšanas idejas caur informācijas tehnoloģijām un kreatīvām aktivitātēm”, kuru 18 mēnešu laikā realizēja Latgales Centrālā bibliotēka sadarbībā ar Zarasu municipālo bibliotēku Lietuvā.

Projekta galvenie mērķi bija popularizēt tradicionālās kultūras vērtības un lasīšanu, kā vienu no pamatprincipiem, lai attīstītu aktīvu un ilgtspējīgu sabiedrību, integrētu jaunas informācijas tehnoloģijas un mākslas formas bibliotēku darbā un attīstītu pārrobežu sadarbību starp bērniem un bibliotēkām.

Projekta „Lasīšana-IT-Radīšana” ietvaros Daugavpilī un Zarasos notikušas brīnišķīgas starptautiskās nometnes, akcijas, semināri un tikšanās, kas nostiprināja sadraudzības tiltu starp abu valstu jauniešiem un bibliotekāriem.

Projekta ietvaros ir izdots informatīvs buklets „Daugavpilieši lasa”, kurā ir apkopota aktuālākā informācija par projekta pasākumiem, ieguvumiem un sasniegumiem.

Pašlaik Latgales Centrālā bibliotēka Daugavpils vispārizglītojošajās skolās organizē akciju, lai popularizētu pārrobežu sadarbības projekta rezultātus un jaunos bibliotēkas pakalpojumus bērnu un jauniešu izglītošanai, attīstīšanai un izklaidēšanai. Akcijas laikā projektā iesaistīto Daugavpils skolu bērni saņems informatīvos bukletus. Jaukais kopā darbošanās laiks izdevuma krāsainajos attēlos projekta dalībniekiem atsauks atmiņā spilgtākos notikumus un neaizmirstamos mirkļus dažādās radošajās aktivitātēs un pasākumos Daugavpilī un Zarasos.

Būsim gandarīti, ja informatīvais izdevums radīs interesi par bibliotēkām kā radošu, modernu un patīkamu vidi, kur, izmantojot literatūru un jaunās informācijas tehnoloģijas, var mācīties, gūt jaunas zināšanas un interesanti pavadīt brīvo laiku.

Visi bērni un jaunieši vienmēr būs laipni gaidīti bibliotēkā, lai dotos aizraujošos piedzīvojumos, tiktos ar radošām personībām un gūtu lasītprieku!

 

Projektu „Lasīšanas veicināšanas idejas caur informācijas tehnoloģijām un kreatīvām aktivitātēm (Zarasi – Daugavpils)” finansē ERAF Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programma (2007-2013) gadam. Projektu līdzfinansē Daugavpils dome.

Projekta koordinatore
Dzidra Stupāne
Tālr.65476341
e-pasts: stupane@lcb.lv




Atpakaļ