Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

27-11-2013

Baltkrievi aicina uz jautrajiem „Kirmaša” svētkiem


Baltkrievu kultūras centrs (BKC) sadarbībā ar baltkrievu nacionāli izglītojošo biedrību „Uzdim” piektdien, 29.novembrī, aicina daugavpiliešus uz muzikālu teatralizētu uzvedumu „Беларускi кiрмаш”.

„Беларускi кiрмаш” ir kļuvis par Daugavpils Baltkrievu kultūras centra tradicionālo folkloras pasākumu, tā savdabīgo vizītkarti Latvijā. Tas tiek rīkots ik gadu vairākus gadus pēc kārtas.

Šogad teatralizētais uzvedums iepazīstinās skatītājus ne vien ar baltkrievu rudens gadatirgus tradīciju, bet arī ar saprecināšanas rituālu. Tieši gadatirgos senajos laikos līgavaiņi izraudzījās līgavas.

 Uzvedumā „Беларускi кiрмаш” tiks iesaistīti Baltkrievu kultūras centra radošie kolektīvi: baltkrievu tautas dziesmu ansamblis „Kupalinka” (māksl.vadītājs V.Petrovs), trio „Lastauki” (māksl.vadītāja T.Pimenova), folkloras deju ansamblis „Ļanok” (māksl.vadītājs V.Kohans), kā arī teātra studija „Paulinka” (māksl.vadītāja G.Sontocka).

Ciemos uz „Беларускi кiрмаш” ieradīsies Jēkabpils, Krāslavas un Līvānu baltkrievu kultūras biedrību pārstāvji.

„Беларускi кiрмаш” norisināsies 29.novembrī Kultūras pils lielajā zālē (Daugavpilī, Smilšu ielā 92). Sākums plkst.18.00. Ieeja brīva. Sirsnīgi aicinām visus!

 

Papildus informācija:

Žanna Romanovska,

BKC direktore

Tālr.654 24695




Atpakaļ