Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

30-10-2013

Laipni gaidīti mūsu klubā!


Biedrība „ERFOLG” organizē visdažādākā veida aktivitātes. Viena no tām ir diskusiju klubi. Pusotru stundu nedēļā cilvēki pulcējas un diskutē par dažādām viņu interesējošām  tēmām. Diskusijas notiek kādā no Eiropas valodām, piemēram, vācu valodā, turklāt, viens no diskusijas dalībniekiem ir šis valodas nesējs. Tieši šiem valodu nesējiem, kuri vada diskusiju klubus, mēs uzdevām dažus jautājumus.

Vai cilvēki labprāt apmeklē diskusiju klubus?

Jā, cilvēkiem patīk mūsu nodarbības. Ir tie, kuri regulāri apmeklē klubus, bet ir arī nejauši apmeklētāji un viesi.

Kādi cilvēki parasti izsaka vēlēšanos piedalīties diskusiju klubos?

Visbiežāk atnāk vīrieši. Interesentu vecums ir no 30 līdz 40 gadiem. Bet ir arī izņēmumi! Visjaunākajam mūsu kluba dalībniekam ir tikai septiņi gadi, bet visvecākajam – sešdesmit septiņi.

Un kāds ir viņu mērķis?

Pirmkārt, viņi nāk, lai labāk apgūtu valodu. Daudzi vēlas doties Vācijā mācīties vai strādāt, bet kāds tur jau ir bijis, tāpēc grib aizbraukt vēlreiz. Viņiem visiem ir nepieciešama prakse, valodas pielietojums, lai neaizmirstu to.

Un vai paaugstinās valodas zināšanu līmenis?

Jā, pamazām, bet paaugstinās, kā arī paplašinās vārdu krājums.

Par ko jūs diskutējat savās nodarbībās?

Tēmas ir visdažādākās: no politikas un kultūras līdz dabai un ceļojumiem. Nevar atzīmēt, kāda no tām ir interesantāka, jo dalībnieku viedokļi  ir ļoti dažādi.

Jums patīk vadīt diskusiju klubus?

Protams! Ļoti interesanti ir sarunāties ar citas valsts cilvēkiem, palīdzēt viņiem iepazīt mūsu valodu, diskutēt. Ļoti interesanti ir salīdzināt pavisam atšķirīgus viedokļus.

Vai vietēji iedzīvotāji būtiski atšķiras no jūsu valsts iedzīvotājiem?

Sākumā mums likās, ka tā arī ir, jo gan kultūra, gan vēsture ir pavisam atšķirīgas. Ar laiku kļuva skaidrs, ka kopīgā cilvēkos ir vairāk nekā atšķirīgā, un vietēji iedzīvotāji runā mazliet skaļāk.

 

Biedrība „Erfolg”

Adrese: Cietokšņa iela 44, Daugavpils

Tel: 20371892, 65420019

erfolg@inbox.lv

www.erfolg.lv




Atpakaļ