Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

21-10-2013

Mūzikas vidusskolas jubileja kļuva par svētkiem visai pilsētai


Daugavpils Mūzikas vidusskolas 90 gadu jubilejai bija veltīta vesela virkne pasākumu. Tika stādīti gan koki, gan notika dažādi koncerti. Bet jubilejas svinības noslēdzās ar lielu svētku koncertu, kurā piedalījās akordeonistu ansamblis, simfoniskais orķestris, koris un citi pazīstami radošie kolektīvi. Skolu lielajā jubilejā sveica Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Viņš uzsvēra, ka nenovērtējams ir Mūzikas vidusskolas ieguldījums pilsētas kultūras dzīvē.

Skolas direktors Aivars Broks atgādināja, ka šodien vidusskolai ir tāds pats uzdevums, kādu izvirzīja Latgales Tautas konservatorijas veidotāji: ne tikai mācīt, bet arī kļūt par centru, kur notiek koncerti, tiek rīkoti festivāli un svētki, kur dzimst jaunas idejas.

1923. gadā Daugavpils inteliģence panāca Latgales Tautas konservatorijas izveidi Daugavpilī. Tā bija pirmā mūzikas izglītības iestāde Latgalē. No Pēterburgas bija uzaicināts jauns talantīgs mūziķis Nikolajs Vanadziņš, kurš kļuva par pirmo konservatorijas direktoru.

Jubilejas pasākumā sumināja veterānus. Ar īpašiem pateicības vārdiem atcerējās Staņislavu Broku. Viņš ierakstīja spilgtu lappusi Mūzikas vidusskolas vēsturē. Ar ovācijām tika sveikta Terēze Broka, kura devusi milzīgu ieguldījumu Latvijas kora mākslas attīstībā.

Šodien Mūzikas vidusskola gada laikā rīko apmēram 30 koncertus. Skolas direktors, Daugavpils Domes deputāts Aivars Broks ir pārliecināts, ka Daugavpils kultūrvidei ir jāmainās, tai jākļūst spilgtākai un interesantākai kā pilsētniekiem, tā pilsētas viesiem.

Domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ