Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

27-08-2013

Lasītveicināšanas programma „Skaistā vasara bibliotēkā” tuvojas noslēgumam!


Aizrit vasaras brīvlaika pēdējā nedēļa! Daugavpils pilsētas publiskajās bibliotēkās tuvojas noslēgumam lasītveicināšanas programma „Skaistā vasara bibliotēkā”. Kopā programmā Daugavpilī iesaistījās 410 bērni un jaunieši, kuri katru ceturtdienu piedalījās tematiskajos pasākumos, apmeklēja dažādas radošās darbnīcas, kopā ar populāriem grāmatu varoņiem devās literārajos ceļojumos, kā arī apguva jaunas prasmes un iemaņas darbā ar planšetdatoriem un elektroniskajām grāmatām.

29. augustā visās Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs notiks noslēguma pasākums, kura laikā aktīvākie dalībnieki, kas krāsainajos programmas bukletos būs savākuši visvairāk uzlīmju, saņems pārsteiguma balvas!

Bērnu bibliotēkā „Zīlīte” programmas dalībnieki visaktīvāk piedalījās izzinošajās un tematiskajās stundās par dabu, dzīvniekiem, apkārtējo vidi, zemūdens pasauli un kosmosu.

Gaismas bibliotēkā bērniem un jauniešiem bija iespēja risināt rēbusus, veikt dažādus atjautības uzdevumus, minēt mīklas, piedalīties anekdošu turnīrā, ātrlasīšanas konkursā un mēmajā šovā, izspēlēt dažādas lomu spēles, kā arī veidot neiedomājamas lietas radošajās darbnīcās.

 Ceriņu bibliotēkā visapmeklētākie pasākumi bija enciklopēdiju diena, mākslas darbnīca, kā arī informatīvā stunda „Ar planšetdatoru esmu uz Tu!”, kad bērni un jaunieši tika iepazīstināti ar elektronisko grāmatu, planšetdatoru un Wi-Fi bezvadu interneta iespējām.

Jaunbūves bibliotēkā, iepazīstinot dalībniekus ar aizraujošo grāmatu pasauli, tika organizēti literārie rīti, ceļojumi un spēles. Bērni un pusaudži aktīvi piedalījās viktorīnās un konkursos. Lielu interesi dalībniekos izraisīja saldumu mīļotāju turnīrs, kurā bija iespēja paplašināt savas zināšanas par veselīgo un garšīgo kārumu – medu.

Pārdaugavas bibliotēkā programmas ietvaros dalībnieki piedalījās ne tikai tematiskajās un izzinošajās stundās, bet arī radoši darbojās dažādās darbnīcās, veidojot krāšņas rotas un krāsainus ziedus.

Piekrastes bibliotēkā dalībnieki aktīvi piedalījās gan radošajos konkursos, gan arī dažādu pasaku inscenējumos. Vislielāko atsaucību ieguva humora dienas pasākums, kura laikā joki, jautrās viktorīnas un iepazīšanās ar grima mākslas pamatiem, veicināja pozitīvu noskaņojumu un rosināja bērnu fantāziju.

Vasaras lasītveicināšanas programma Daugavpils bibliotēkās noslēdzas, bet mazajiem lasītājiem paliks daudz pozitīvu emociju un jaunu zināšanu, pēc kurām viņi aizvien varēs iegriezties savā bibliotēkā…

Lasītveicināšanas programma ir daļa no projekta  “Lasīšanas veicināšanas idejas caur informācijas tehnoloģijām un kreatīvām aktivitātēm (Zarasi-Daugavpils)“, ko finansē ERAF Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013.gadam ietvaros. Projektu līdzfinansē Daugavpils pilsētas dome.

Informāciju sagatavoja:
LCB vadītājas vietniece,
projekta koordinatore
Dzidra Stupāne
Tālr.65476341
e-pasts: stupane@lcb.lv




Atpakaļ