Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

26-06-2013

Mākslas darbu izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā


No 2013.gada 2.jūlija Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā apskatāma Daugavpils Universitātes maģistrantūras studentes Rasmas Kazia mākslas darbu izstāde „Iztēle”.

 

Rasma Kazia ir dzimusi 1987.gadā Alūksnes novadā, pašlaik studē Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes profesionālajā maģistra studiju programmā „Māksla” 1.kursā.

 

Rasma Kazia uzskata, ka katrs cilvēks spēj iztēloties dažādas dzīves situācijas, taču tikai mākslinieks to spēj attēlot uz papīra. Iztēle ir domas, sajūtas, situācijas, notikumi, kas savstarpēji mijiedarbojoties, pārtop tēlos.

Jaunās mākslinieces darbos ir redzami gan sirreālistiski, gan dabas motīvi, kas stilizēti saplūst ar citiem elementiem. Izstādē ir apskatāmi gan ļoti krāsaini mākslas darbi, gan arī vienā tonī grafiski izpildīti darbi. Daudzos autores mākslas darbos ir apvienotas divas tehnikas, kur liela loma ir krāsām un grafiskajām līnijām, kas akcentē uztveramo tēlu.

Bagātīgi spilgtās krāsas ir kā atsvars pelēcīgajam dienas ritmam, kuram ir pakļauts ikviens cilvēks. Katram no mums ir vēlēšanās bagātināt savu iekšējo pasauli, padarot to skaistāku un krāsaināku.

Jaunā māksliniece uzskata, ka iztēli nevajag apslāpēt, jo tā ir nepieciešamība un rāda mākslinieka iekšējo pasauli!

 

Mākslinieces Rasmas Kazia izstāde „Iztēle” Latgales Centrālajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 31.jūlijam.

 

Būsiet mīļi gaidīti!

Informāciju sagatavoja:
LCB Periodikas lasītavas vadītāja
Skaidrīte Daukšte
tālr.: 65476345
e-pasts: skaidrite.daukste@lcb.lv




Atpakaļ