Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

02-05-2013

Annas Mekšas „Mirkļa krāsainā noskaņa” Latgales Centrālajā bibliotēkā


2013. gada 7. maijā plkst. 16.00 Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā notiks Daugavpils 9.vidusskolas vizuālās mākslas pedagoģes Annas Mekšas personālizstādes „Mirkļa krāsainā noskaņa” atklāšana. Daugavpils teātra aktrises Karinas Lučiņinas liriskais dziedājums padarīs košāku šī krāsainā mirkļa noskaņojumu.

Interese par glezniecību Annai Mekšai radās jau agrā bērnībā. Dzīve tālu no pilsētas pelēcības un trokšņiem ļāva ieraudzīt krāsu daudzveidību gan dabas ainavās, gan pavisam parastās lietās. Tāpēc viens no iecienītākajiem Annas Mekšas tēlotājas mākslas žanriem ir tieši klusā daba, kura dot iespēju attēlot trauslo un īslaicīgo zieda, ceriņzara skaistumu, parādīt dažādu krāsu spēli dabā. Mākslinieces klusās dabas gleznojumi ir daudzveidīgi. Katra glezna ir saistīta ar kādu noteiktu dzīves situāciju vai ar noskaņu, kuru gribējās atstāt kā sajūtu sev un parādīt draugiem. Tādi brīži ir neaizmirstami, kā jau pati dzīve! Katra Annas Mekšas glezna izstādes apmeklētājam stāsta par to, ka māksla ir brīva no aizspriedumiem, mūžīga un neatkarīga.

Aktrise Karina Lučiņina ir dzimusi Liepājā. Daugavpilī dzīvo kopš 1999.gada un no 2003.gada ir Daugavpils teātra aktrise. Mūziku raksta jau vairāk kā desmit gadus. Izstādes atklāšanā Karina Lučiņina dziedās dziesmas ar Ulda Bērziņa, Birutas Skujenieces, Denisa Davidova un Fjodora Tjutčeva vārdiem.

Izstāde „Mirkļa krāsainā noskaņa” Latgales Centrālajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 31. maijam.

Būsiet mīļi gaidīti!

Informāciju sagatavoja:
LCB Periodikas lasītavas vadītāja
Skaidrīte Daukšte
tālr.: 65476345
e-pasts: skaidrite.daukste@lcb.lv




Atpakaļ