Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

26-04-2013

ĢIMENES DIENA MUZEJĀ 28. APRĪLĪ


28. aprīlī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā būs ĢIMENES DIENA. Aicinām visu ģimeni svētdien par īpaši izdevīgu cenu – biļete tikai Ls 1,00 visai ģimenei neatkarīgi no cilvēku skaita – apmeklēt ekspozīcijas un izstādes un plkst. 13.00 piedalīties interaktīvajā nodarbībā „Atver savu logu krāsu pasaulē”.

Nodarbības mērķis ir iepazīties ar mākslas oriģināldarbiem un izmēģināt dažādas glezniecības tehnikas: akvareļu glezniecību, guašas un pasteļkrītiņu glezniecību. Būs arī iespēja izmēģināt dažādus  zīmēšanas materiālus, piemēram, ogli un sangīnu.

Ikvienam būs iespēja apgūt vizuālās mākslas pašus pamatus vai atkārtot un nostiprināt jau agrāk iegūtās zināšanas, kā arī izveidot savu mākslas darbu atbilstoši mākslas veida un žanra likumiem, dodot iespēju attīstīt praktiskās iemaņas, motivējot radošuma attīstību.

Nodarbību vadīs mākslas nodaļas vadītāja Larisa Kaimiņa un mākslas nodaļas speciāliste Valda Mežbārde.

Lai lasītu – jāpazīst burti, lai mācītos mūziku – jāpazīst notis, bet kas vajadzīgs, lai gleznotu? Vai pietiek ar iedvesmu vien? Mākslai ir arī sava valoda, mākslas ābece – kompozīcijas principi, veidi, krāsu mācība, harmonija un proporcijas, kuru pārzināšana dod iespēju ikvienam entuziastam un amatniekam apzināti sasniegt labu rezultātu.

Esiet laipni gaidīti!




Atpakaļ