Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

31-01-2013

Daugavpils teātrī top hipnotiska komēdija „Melu detektors”


22. februārī plkst. 18:30 Daugavpils teātra Lielajā zālē notiks Ivara Lūša režisētās komēdijas krievu valodā „Melu detektors” pirmizrāde. Izrāde top pēc jaunā krievu dramaturga Vasīlija Sigareva darba ar tādu pašu nosaukumu.

Vasīlijs Sigarevs ir viens no talantīgālajiem jaunās paaudzes krievu rakstniekiem, dramaturgiem un režisoriem Krievijā. Sigareva darbi saņēmuši gan nopēlumu, gan uzslavas, bet vienmēr ir bijuši pieprasīti ne tikai Krievijā, bet arī citviet Eiropā un saņēmuši nozīmīgus teātra un kino apbalvojumus.

„Melu detektors” ir stāsts par pavisam vienkāršu ģimeni, par vīru un sievu, kuri ir pelēkās ikdienas, vispārējās neapmierinātības un sadzīves saēsti. Viņš slēpjas aiz avīžu atvērumiem un domā par iedzeršanu. Viņa mūždien uzvilkusies un ar kaut ko neapmierināta.  Liekas, ka šajā ģimenē nekas vairs nevar mainīties, bet..... Pēc kārtīgas iedzeršanas vīrs noslēpj naudu un gribēdams vairs nespēj atcerēties, kur to ir nolicis, līdz sieva emociju vadīta nolemj lūgt hipnotizētāja palīdzību, bet kurš to būtu domājis, ka šis brīnumu seanss atklās daudzus citus negaidītus jaunumus un pārsteigumus.

Izrādes režisors ir Ivars Lūsis, kam šis būs trešais jauniestudējums Daugavpils teātrī šajā sezonā. Līdz šim Lūša vadībā ir tapusi A.Korovkina komēdija „Biznesa klases palāta” un muzikālais ietsudējums „Zelta nauda” kopā ar grupu „Baltie lāči”.

 

Režisors: Ivars Lūsis

Lomās: Viktors Jancevičs, Mihails Samodahovs, Irina Kešiševa

 

Biļetes Daugavpils teātra kasē (654 26520) un „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv

 

www.daugavpilsteatris.lv




Atpakaļ