Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

31-01-2013

Tekstildarbu izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā


2013. gada 5. februārī plkst. 13.00 Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā notiks tekstilmākslinieces Jolantas Savvinas personālizstādes „Ziemas noveles” atklāšana.

Tekstilmāksliniece dzimusi 1967.gada 7.februārī Daugavpilī. Mācījās Daugavpils 1.vidusskolā, 1987.gadā absolvēja Rēzeknes lietišķās mākslas vidusskolu, iegūstot mākslinieka meistara diplomu. Studējot Daugavpils Universitātē, Jolanta Savvina ieguva mākslas un pedagoģijas zinātņu maģistra grādu.

Profesionālās darba gaitas tekstilmāksliniecei sākās ražošanas apvienībā „Daiļrade”. Piecpadsmit gadus Jolanta Savvina bija pedagoģe Daugavpils mākslas skolā „Saules skola”. No 1997.gada tekstilmāksliniece strādā Daugavpils Universitātē Mākslas un dizaina katedrā.

No 1998. gada tekstilmāksliniece Jolanta Savvina ir mākslas pedagogu apvienības biedre, starptautisku mākslas projektu dalībniece un meistardarbnīcu vadītāja. Kopš 1995.gada māksliniece aktīvi piedalījusies kolektīvajās un personālizstādēs, kas tika rīkotas gan Latvijā, gan arī ārzemēs. Tekstilmāksliniece strādā dažādās tehnikās: batika, sietspiede, tekstilmozaīka un vilnas velšana. Tekstildarbos Jolanta Savvina atklāj savu pasaules redzējumu. Māksliniece uzskata, ka tekstilmateriāls piešķir mākslas darbam emocionālo vērtību. 

Izstādē „Ziemas noveles” ir apskatāmi tekstildarbi, kas tapuši iespaidojoties no ziemas klusuma, noslēpumainības un tīrības. Ziemas baltums un tumšie vakari atklājas smalkajās krāsu niansēs zīda un kokvilnas audumā.

Būsiet mīļi gaidīti!
Izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 28. februārim. 

Informāciju sagatavoja:
LCB galvenā bibliotekāre
Inese Vaivare
tālr.: 65476344
e-pasts: inese.vaivare@lcb.lv   

 




Atpakaļ