Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

29-11-2012

Vienības nams savas jubilejas svinības sāka ar Vanesas Vāgneres koncertu


Vienības nama 75. jubilejas gadā 28. novembrī Latviešu kultūras centrs sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā rīkoja franču pianistes Vanesas VĀGNERES solokoncertu.

Pirms koncerta klātesošos uzrunāja Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs. Viņš pateicās Francijas institūtam Latvijā par ieinteresētību sadarbībā ar Daugavpili, jo pateicoties Francijas institūta projektiem daugavpiliešiem ir iespēja baudīt dažādus kultūras un izglītojošus pasākumus. Azareviča kungs izteica gandarījumu, ka Vienības nama koncertzāle ieguvusi arī jaunas klavieres, pateicoties pašvaldības atbalstam. Pašvaldība atbalsta un arī turpmāk atbalstīs kultūru, un ieguldīs līdzekļus kultūras infrastruktūras attīstībā un kultūras kvalitātes nodrošināšanā.

Koncerta dalībnieku un klausītājus uzrunāja Francijas institūta Latvijā pārstāve Sandra Urtāne. Arī viņa augstu vērtē sadarbību ar Daugavpili. Arī šoreiz, uzzinot par Vienības nama jubileju, labprāt deva savu ieguldīju jubilejas svinību nodrošināšanā.

Viena daļa koncerta, kas notika Vienības nama koncertzālē 28. novembrī - Mocarta klavierkoncerts K488 - izskanēja sadarbībā ar Daugavpils kamerorķestri.

Koncerts bija unikāla iespēja baudīt skaistu mūziku. Vanesa Vāgnere ir pasaulslavena pianiste.

V.Vāgneres ierakstītie Ramo, Mocarta, Haidna, Šūmana, Brāmsa, Rahmaņinova, Skrjabina, Debisī, Berio skaņdarbu atskaņojumi visi tikuši apbalvoti ar vairākām godalgām kā Francijā (FFFF Télérama, Choc du Monde de la Musique, Recommandé de Classica), tā arī ārzemēs. Žurnāla Classica rīkotās „aklās” noklausīšanās laikā V.Vāgneres ierakstītais Debisī disks tika atzīts par vienu no labākajiem šī repertuāra atskaņojumiem.

Vanesa Vāgnere ir Šamboras pils festivāla (Festival du Château de Chambord) mākslinieciskā direktore un 2011. /2012. gada sezonā ir rezidējošā māksliniece Mecas Arsenālā (Arsenal de Metz).

 

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre L. Korsaka




Atpakaļ