Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

16-10-2012

Durvis vēris jaunais Krievu nams Varšavas ielā


15. oktobrī notika svinīgā jauno telpu atklāšana. Pasākumā piedalījās Domes vadība, deputāti, diplomāti, garīdzniecība.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, sveicot Krievu kultūras centru uzsvēra, ka Daugavpils ir unikāla ar savu multikulturālismu. Pilsētas lielākā bagātība ir tās cilvēki un daugavpilieši ir ļoti dažādi, pilsētā dzīvo vairāk kā 20 nacionalitāšu iedzīvotāji.  Katrs iedzīvotājs ir svarīgs, ir jāciena pilsētnieku centienus saglabāt savu kultūru un valodu, tāpēc pašvaldība pievērš lielu uzmanību kultūras centru un biedrību atbalstam. Kulakovas kundze izteica lielu pateicību Krievu kultūras centra vadītājai Geroīdai Bogdanovai par ilggadēju darbu, patriotismu un tradīciju glabāšanu.

Klātesošos sveica arī Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs. Viņš pateicās Daugavpils pašvaldībai par ieinteresētību krievu kultūras saglabāšanā un lielo atbalstu Daugavpils krievu kopienai.

Baltkrievijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Viktors Geisiks izteica  prieku par to, ka pašvaldība ir pasniegusi krievu kopienai tik skaistu dāvanu- plašu un skaistu namu.

Pasākuma dalībniekus sveica arī pareizticīgo baznīcas bīskaps Aleksandrs, luterāņu baznīcas Daugavpils bīskaps Einārs Alpe, apsveikums tika nolasītas arī no Sv. Pētera baznīcas dekāna Aleksandra Madelāna.

Krievu kultūras centra vadītāja Geroīda Bogdanova visas krievu kopienas vārdā pateicās Daugavpils Domes vadībai, deputātiem par tik ilgi gaidītu un skaistu dāvanu-par plašajām telpām, kur varēs realizēt daudz jaunu ieceru.

Pēc svinīgās Krievu nama atklāšanas viesi varēja apskatīt jaunās telpas, kas jau ar lielu mīlestību un rūpību iekārtotas, izvietotas visas ekspozīcijas un tagad pilsētnieki un Daugavpils viesi var apmeklēt jaunatvērto kultūras iestādi.

Videosižets

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre L. Korsaka.




Atpakaļ