Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

26-09-2012

Ar mākslas darbu izstādi noslēdzies Rotko plenērs Daugavpilī.


Mūsu dižā novadnieka Marka Rotko dzimšanas dienā 25. Septembrī Daugavpils muzeja izstāžu zālē atklāta Rotko plenēra laikā tapušo darbu izstāde. Līdz ar to ir noslēdzies Starptautiskais Marka Rotko plenērs Daugavpilī.

Plenērs tika atklāts 15. septembrī. Vairāk kā nedēļu mākslinieki no ASV, Lielbritānijas Itālijas, Armēnijas Baltkrievijas Dānijas, Polijas, Norvēģijas un Latvijas iedvesmojās no Rotko dzimtās pilsētas ainavām un gleznoja darbnīcās Saules skolā.

Tagad Daugavpils muzejā var apskatīt šī darba rezultātus. Daugavpils plenēra darbu kolekcija papildināsies vēl par 15 jauniem darbiem, jo katrs no māksliniekiem Daugavpilij atstāj vienu no saviem darbiem.

Plenēra noslēgumā visus klātesošos uzrunāja Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs.  Viņš pateicās māksliniekiem par dalību plenērā un izteica prieku par to, ka pilsēta iegūs savā kolekcijā vēl jaunus darbus, ko jau kopumā  varēs skatīt jaunatklātajā Rotko mākslas centrā Daugavpils cietoksnī nākamgad. Tieši tur notiks nākamais Rotko mākslas plenērs un 2013. gadā svinēsim arī paša slavenā mākslinieka 110 gadu jubileju. Azareviča kungs izteica cerību, ka Daugavpils lielo projektu atbalstīs arī Kultūras ministrija, jo Daugavpils un līdz arto arī Latvija, pateicoties Rotko vārdam, kļūst par vēl vienu Rotko mākslas vietu.

Daugavpils pilsētas domes vārdā visiem plenēra dalībniekiem tika pasniegti Pateicības raksti par Daugavpils vārda popularizēšanu pasaulē un dalību Rotko plenērā Daugavpilī.

Klātesošos sveica arī Saeimas deputāte un Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre Inese Laizāne. Viņa visiem apsolīja, ka ministrija noteikti atbalstīs Rotko mākslas centra darbību.

Plenērs noslēdzies, bet iespaidi paliks. Uz dažādām pasaules valstīm aizceļos informācija par Latvijas pilsētu Daugavpili, tās cilvēkiem un redzēto Rotko pilsētā.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ