Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

21-08-2012

Amerikāņu dziedātāja Aelita Fitengofa tikās ar Daugavpils mēru


20.augustā Daugavpils pilsētas domē viesojās Eiropas izcelsmes amerikāņu dziedātāja Aelita Fitengofa ar savu producentu Džeku Neihauzenu. Viesus uzņēma Daugavpils pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova, kas iepriekšējā dienā apmeklēja dziedātājas koncertu Daugavpils teātrī.

Žanna Kulakova iepazīstināja amerikāņu viesus ar pilsētu, īpašu uzmanību pievēršot starptautiskajai sadarbībai un Daugavpils kultūras dzīvei.

Aelitu Fitengofu ieinteresēja topošais M.Rotko centrs, viņa uzsver, ka centrs Daugavpilī piesaistīs tūristus no visas pasaules, jo impresionists Marks Rotko iekļaujas dārgāko pasaules mākslinieku trijniekā.  Amerikāņu dziedātāja piezīmēja, ka dotais centrs būs vienīgais Eiropā, kur glabāsies M.Rotko darbu oriģināli.

Dziedātāju iepriecināja arī skatītāji, kas, pēc viņas teiktā, pieņēma viņu ļoti silti, patīkami atsaucās izpildītāja arī par Daugavpils teātra skatuvi, kas nav salīdzināma ne ar vienu citu skatuves laukumu. „Šeit es jūtos kā mājās” – izteicās Aelita.

Tikšanās nobeigumā Žanna Kulakova pasniedza viesiem piemiņas suvenīrus, savukārt amerikāņu viesi pateicās vadībai par silto pieņemšanu un izteica cerības par jaunām tikšanām ar Daugavpils skatītājiem. 




Atpakaļ