Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

17-05-2012

Tamāras Trutjko grāmatu prezentācija Bērnu bibliotēkā „Zīlīte”


2012. gada 23. maijā plkst. 11.00 Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē Bērnu bibliotēkā „Zīlīte” notiks Daugavpils rakstnieces Tamāras Trutjko bērnu grāmatu „Zooparks” un „Lauku sēta” prezentācija, kā arī tikšanās ar šo grāmatu dizaina veidotāju J.Kožuhari, mākslinieci J.Januševsku, korektori N.Mihaļovu un grāmatu anotāciju autori profesori L.Timoščenko.

Lasāmā grāmata „Zooparks” ir aizraujošs ceļojums dabas pasaulē, kur autores dzejoļi ir papildināti ar daudzveidīgiem krāsainiem attēliem. Krāsojamās grāmatas „Lauku sēta” zīmējumi un dzejas rindas sniedz ieskatu mājdzīvnieku uzvedībā un dzīvesveidā. Mazajiem lasītājiem ir iespēja radoši izpausties, krāsojot grāmatas ilustrācijas. T.Trutjko dzejoļi pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem attīsta interesi par dabu un māca saudzīgu attieksmi pret apkārtējo vidi.

Tamāra Trutjko dzimusi 1951. gada 12. novembrī Omskas apgabalā. Savulaik strādājusi Daugavpils 5. vidusskolā. Literāro darbību uzsāka 2005. gadā. Literāte raksta dzeju un prozu gan pieaugušajiem, gan arī bērniem.

„Dzīvojam ar vīru Ivanu lauku sētā Maļinovas pagastā, elpojam svaigu lauku gaisu, priecājamies par dabu, gūstot iedvesmu literārajai darbībai”, saka autore.

 

Būsiet laipni gaidīti Bērnu bibliotēkā „Zīlīte”!

Informāciju sagatavoja:
LCB galvenā bibliotekāre
Inese Vaivare
tālr.: 65476344
e-pasts: inese.vaivare@lcb.lv  




Atpakaļ