Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

24-04-2012

Kolektīvu draudzības diena Daugavpils teātrī


30.aprīlī, kas gan ir pirmdiena, bet pārceltās darba dienas dēļ brīvdiena, Daugavpils teātris aicina ciemos lielus un mazus kolektīvus noskatīties dienas izrādi plkst. 15:00 „Līnis murdā”.

 

30.aprīlī Daugavpils teātris īpaši gaida ciemos kolektīvus, tāpēc esam sarūpējuši arī īpaši izdevīgu piedāvājumu – kolektīviem, sākot no 15 skatītājiem atlaide biļetēm visās cenu kategorijās 30%!

 

Edvarda Vulfa trausla rakstura komēdija latviešu valodā „Līnis murdā” piedzīvoja savu pirmizrādi š.g. 14.februārī un saņēma gan skatītāju, gan Latvijā atzītu teātra kritiķu atzinību. Tas ir jau dzaudziem zināmais stāsts par mākslinieku, kurš cenšas atrisināt savas sirds un materālās problēmas ievietojot precību sludinājumu avīzē. Daugavpils teātra izrāde ir kā atdzīvojusies glezna. Gleznotāja Augusta Līņa mākslinieka darbnīcā no rāmjiem izkāpj gan kolorītie un kaislīgie varoņi, gan viņus saviļņojošās jūtas, radot īstas mīlestības mākslas darbu, kurā biklais un neveiklais atrod sevī drosmi, savukārt aizrautīgais un trakulīgais sastop un novērtē kautrīgumu un tikumu.

 

Iestudējuma tapšanā vienkop ir strādājuši gan režisors un Latvijas Kultūras akadēmijas pasniedzējs Juris Jonelis, gan scenogrāfs Uģis Bērziņš, gan tērpu mākslinieks Egils Viļumovs, kurš atveido arī vienu no galvenajām lomām.

 

Scenogrāfija ir atrisināta ļoti neparastā veidolā, burtiski, iedzīvojoties pagājušā gadsmita sākuma latviešu gleznotāja Romāna Sutas gleznu toņos un noskaņās. Muzikālo noformējumu spilgtāku padara pūtēju trio pavadījums.

 

Biļešu cenas no 4 līdz 6Ls, taču piemērojot atlaidi 30% -  no 2,80 līdz 4,20Ls. Biļetes rezervējamas un nopērkamas Daugavpils teātra kasē, tālrunis 65426520.

 

Uz tikšanos Daugavpils teātrī!




Atpakaļ