Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

02-05-2012

Tradicionālie poļu kultūras pasākumi Daugavpilī maija sākumā


Katru gadu maija pirmajās dienās Daugavpilī notiek vairāki pasākumi, kurus organizē Poļu kultūras centrs un Latvijas Poļu savienības Daugavpils nodaļa „Promień”. Šis laiks nav izvēlēts nejauši, jo 2.maijs visā pasaulē tiek svinēts kā „Ārpus Polijas dzīvojošo poļu diena”, bet 3.maijs ir „Polijas Konstitūcijas diena”. Arī šogad pilsētas poļu kopiena aicina visus Daugavpils iedzīvotājus piedalīties pasākumos, lai labāk iepazītu poļu kultūru un tradīcijas.

            Trešdien, 2.maijā tiks svinēti Varšavas ielas svētki. Plkst. 11.00 notiks ziedu nolikšana pie Krusta Slobodkā un ikgadējais gājiens pa Varšavas ielu, kas vainagosies ar Sv. Misi Jaunavas Marijas (Dievmātes) bezvainīgās ieņemšanas Romas katoļu baznīcā (A. Pumpura iela 11 a). Varšavas iela mūsu pilsēta parādījās 19.gadsimta beigās, bet tradīcija svinēt tās svētkus tika iedibināta rezidenta Ulmaņa laikos un atjaunota pēc neatkarības iegūšanas 90-to gadu otrajā pusē. Ceturtdien, 3.maijā plkst.18.00 rajona kultūras namā „Vārpa” (Dobeles iela 30) notiks Poļu kultūras centra 15. gadadienai veltīts koncerts.

Pasākumu organizatori aicina visus pilsētniekus un viesus apmeklēt minētos pasākumus, kopīgi atceroties vecas un iedibinot jaunas tradīcijas




Atpakaļ