Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

17-02-2012

Izstāde „Senie priekšmeti”


Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā 22. februārī, trešdien plkst. 15.00 tiks atklāta izstāde „Senie priekšmeti” (no Ž. Kulakovas privātkolekcijas).

Katra kolekcija ir atšķirīga, jo tā ne tikai apkopo kāda noteikta laika vai stila priekšmetus, bet arī atklāj paša kolekcionāra personību, gaumi un domāšanas veidu. Mēdz teikt, ka īstena kolekcionēšana ir radošs darbs.

Ž. Kulakovas privātkolekciju veido dažādi senatnīgi priekšmeti – patvāri, gludekļi, skolas piederumi un citi sadzīves atribūti. Izstādē „Senie priekšmeti” būs apskatāma vien daļa priekšmetu, jo, pirms atklāt priekšmetu plašākai publikai, nepieciešams veikt skrupulozu atlases, restaurācijas, klasifikācijas darbu. Ekspozīcijā būs apskatāmi Tulā izgatavotie patvāri – viesmīlības un sirsnības iemiesojums, gludekļi, kas ir dažādi pēc izmēriem un gludināšanas principa, kā arī senās pudeles.

Izstāde aizsāks Daugavpilī privātkolekciju izstādīšanu muzejā, kļūstot par jaunu tradīciju un dodot kolekcionāriem iespēju arī citiem parādīt savu bagātību.




Atpakaļ