Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

23-01-2012

Daugavpils teātris izsludina februāra repertuāru


Sestdienās, 4. februārī un 25.februārī plkst. 17:00 krievu valodā iestudēto darbu „Tartifs jeb varenā XVII gadsimta afēra”. Moljēra komēdijas spēle, kura, lai arī uzrakstīta pirms vairākiem gadsimtiem, šķiet risinām mums pat ļoti pazīstamas problēmas.

Svētdien, 5.februārī plkst. 12:00, gaidīsim ciemos vecākus ar bērniem uz izrādi „Kaķu nams”. Jūs gaida jauka tikšanās ar mazajiem kaķēniem, viņu tanti Kaķeni un runci Vasīliju.

Trešdien, 8.februārī plkst. 10:00 mazajiem skatītājiem luga „Baltā pasaka” krievu valodā, kas ir teatrāla fantāzija par pasaku „Vilks un septiņi kazlēni”.

Piektdien, 10.februārī plkst. 18:30 pēdējo reizi uz Daugavpils teātra skatuves jums ir iespēja noskatīties Reja Kūnija komēdiju krievu valodā „Kā piekrāpt sievu”. Šajā komēdijā negaidīto notikumu un pārpratumu karuselis sagriežas tādā tempā, ka brīžiem melns izskatās balts, bet balts visās varavīksnes krāsās un vispār, nekas nav tā, kā izskatās.

Otrdien, 14.februārī plkst. 18:30 pirmizrāde latviešu dramaturga Eduarda Vulfa komēdijai latviešu valodā „Līnis murdā”. Pirmais režisora Jura Joneļa un scenogrāfa Uģa Bērziņa darbs Daugavpils teātrī. Stāsts par jaunu mākslinieku, kurš savus sirds sarežģījumus un materiālās grūtības cenšas risināt ievietojot sludinājumu avīzē, cerībā satikt bagātu skaistā dzimuma priekštāvi. Dažādu aprindu dāmu atsaucība ir negaidīti pārsteidzoša , radot intriģējošus paņēmienus kā izkļūt no sieviešu slazda. Galvenajās lomās staltākie latviešu aktieri Egils Viļumovs un Māris Korsiets. Šomēnes izrāde skatāma arī 17.februārī plkt.18:30.

Ceturtdien, 16.februārī plkst. 18:30 eksistenciālā drāma krievu valodā „Oskars un rozā dāma”. Šajā izrādē spēlē viens no spožākajiem Daugavpils teātra aktieriem, A.Kaļagina Maskavā vadītās Starptautiskās Vasaras Teātra Skolas absolvents, Egils Viļumovs.

Sestdien, 18.februārī plkst. 17:00 skatītāju iemīļotā Kristīnes Jokstes komēdija latgaliski „Klepernīku pogosta zvaigzne”, par brašiem pagasta iedzīvotājiem, kuri nepadodas valdības uzspiestajām reorganizācijām.

Svētdien, 19.februārī plkst. 12:00 teātrī gaidīsim ģimenes ar bērniem uz izrādi krievu valodā „Raganu piedzīvojumi”. Izrāde ar trīs raganām, skaistuli, drosmīgo kareivi un Kaščeju – visu, kam jau kārtīgā pasakā jābūt.

Otrdien, 21.februārī plkst. 12:00 jaunāko klašu skolēniem muzikāli atraktīva izrāde latviešu valodā „Ferdinands Lieliskais”, par mazo suņuku, kurš sapņoja kļūt par cilvēku.

Trešdien, 29.februārī plkt. 18:30 pirmizrāde populārās rakstnieces Monikas Zīles „Rūžes byvdu golūs”. Otrā profesionālā izrādes latgaliski Daugavpils teātrī, ko iestudē režisors Pēteris Krilovs. Galvenajā lomā šajā monoizrādē spēlē Maija Korkliša. Tas ir stāsts par piemīlīgu latgaliešu kundzi labākajos gados, kura piekopdama māju un gatavodama pusdienas izstāsta visu savu dzīvi.

 

Biļetes var iegādāties Daugavpils teātra biļešu kasē, „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā, kā arī internetā www.bilesuparadīze.lv un no februāra T/C „Ditton nams”. Teātra kasei sākot ar 1.februāri jauns darba laiks – no pirmdienas līdz piektdienai no 12:00 līdz 19:00 (pārtraukums no 15 līdz 16) sestdienās un svētdienās no 11:00 līdz 17:00, un 1h pirms izrādes. T/C Ditton namā no 1.februāra biļetes uz izrādēm būs iespējams iegādāties sestdienās un svētdienās no 10:00 līdz 15:00.

  

Kolektīviem, sākot no 20 skatītājiem, izrāžu biļetēm atlaide 10%. Skolēnu kolektīviem atlaide spēkā sākot no 15 skatītājiem.

Uzrādot ISEC karti biļetēm atlaide 20%.

Pirmizrādēm, īpašo cenu akcijām un bērnu izrādēm norādītās atlaides netiek piemērotas.

Bērniem ar īpašām vajadzībām uz bērnu izrādēm biļete bez maksas, pavadonim 0,50Ls.

Tālrunis rezervācijām 65426720, papildinformācijai – 65426520.

 

Materiālu sagatavoja: Ieva Anševica, Daugavpils teātra mārketinga daļas vadītāja




Atpakaļ