Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

07-05-2018

Zīmējumu konkurss par zviedru bērnu literatūru


Latgales Centrālā bibliotēka sadarbībā ar Zviedrijas Karalistes vēstniecību Latvijā izsludina bērnu zīmējumu konkursu “Mans mīļākais varonis zviedru bērnu literatūrā”, kurā aicināti piedalīties Daugavpils pilsētas skolu 4.-5. klašu skolēni. Konkursa mērķis ir paplašināt skolēnu zināšanas par zviedru bērnu rakstnieku daiļradi un rosināt interesi par zviedru literatūru un kultūru.

Bibliotēkas un Zviedrijas vēstniecības rīkotais zīmējumu konkurss norisināsies no 7. līdz 20. maijam. Šajā laikā Daugavpils pilsētas skolu 4.-5. klašu skolēni ir aicināti iesniegt savus zīmējumus par tēmu “Mans mīļākais varonis zviedru bērnu literatūrā”. Darbi veicami brīvā tehnikā, A4 formātā, un tiem tematiski jābūt saistītiem ar zīmējuma autora izvēlēta zviedru bērnu literatūras darba motīviem. Kopā ar zīmējumu ir jāiesniedz arī dalībnieka anketa. Konkursa darbus var iesniegt Latgales Centrālajā bibliotēkā vai jebkurā no tās filiālēm.

Iesniegtos zīmējumus vērtēs kompetenta žūrija pēc trīs galvenajiem kritērijiem: idejas oriģinalitāte, atbilstība tēmai un tehniskais izpildījums. Ar Zviedrijas vēstniecības sarūpētām balvām tiks godalgoti 20 labāko darbu autori un 1 lielās balvas ieguvējs. Visi konkursam iesniegtie zīmējumi tiks iekļauti virtuālā izstādē, kura būs skatāma bibliotēkas mājaslapā www.lcb.lv no 6. līdz 19. jūnijam.

Sīkākas ziņas par konkursa prasībām, darbu vērtēšanu, uzvarētāju noteikšanu un darbu eksponēšanu virtuālā izstādē konkursa nolikumā.

Zīmējumu konkursa laureātu apbalvošanas ceremonija notiks Latgales Centrālās bibliotēkas Nozaru literatūras sektorā (Rīgas ielā 22a) 6. jūnijā plkst. 12.00. Vienlaikus bibliotēkā tiks atklāta arī ceļojoša plakātu izstāde par bērnu literatūru Zviedrijā “Kur bērnam augt”, kas tapusi ar Zviedrijas Karalistes vēstniecības Latvijā atbalstu. Plakātu izstāde bibliotēkā būs skatāma līdz 19. jūnijam.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Jana Konopecka
Tālr.: 65476345
e-pasts: jana.konopecka@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv




Atpakaļ