Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

28-02-2017

Jauno mākslinieku pašportretu izstāde “Es esmu…” Latgales Centrālajā bibliotēkā


8. martā plkst. 13.30 Latgales Centrālās bibliotēkas daiļliteratūras sektorā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā) tiks atklāta Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes Mākslas zinātņu institūta studējošo gleznu izstāde „Es esmu…”.

Izstādes ekspozīcijā ir vērojami gan profesionālo augstākās izglītības bakalaura studiju programmu “Datordizains” un “Māksla” 2016. gada absolventu, gan šobrīd programmās “Dizains” un “Datordizains” 3. un 4. kursā studējošo gleznotie pašportreti eļļas, akrila un jauktajā tehnikā.

Poparta, sirreālisma, fovisma stilistikas ietekmē radītajos darbos to autori droši un radoši interpretē savas personības pasauli mākslas tēlā un valodā, ne tikai vizualizējot skatītājam vēstījumu par sevi šajā laika un telpas nogrieznī, bet arī meklējot subjektīvas atbildes uz jautājumu – kas es esmu?

Izstāde “Es esmu…” ir apskatāma no 1. līdz 31. martam daiļliteratūras un nozaru literatūras sektoros. Izstādes kuratores: Zeltīte Barševska un Viktorija Valujeva (Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes Mākslas zinātņu institūts).

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Inga Gedžūne
Tālr.: 65476345
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ