Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

14-11-2011

Daugavpils vāciešu biedrība “ERFOLG” mācīja bērniem izgatavot īstas karnevāla maskas


Daugavpils vāciešu biedrība „ERFOLG” sadarbībā ar Vācijas Federatīvās Republikas ārlietu ministriju no 24.10.2011. līdz 28.10.2011. organizēja rudens skolu bērniem „Masku karnevāls”!

 

Katram skolas brīvlaikam Daugavpils vāciešu biedrība „ERFOLG” sagatavo skolniekiem interesantu programmu, lai bērni savu brīvo laiku varētu pavadīt lietderīgi, ar prieku, patīkamā un draudzīgā gaisotnē. Arī šis brīvlaiks nebija izņēmums. Skola „Masku karnevāls” bija veltīta karnevālam, kas sākas Vācijā 11. novembrī, kā arī šajā dienā Vācijā svinamai Svētā Martina dienai un Latvijā svinamai Lāčplēša dienai.

Bērniem tika sagatavota daudzveidīga programma visai nedēļai. Katrs rīts skolā sākās ar nelielu vācu valodas stundu spēles formā. Nodarbību laikā bērni iemācījās sasveicināties un stādīties priekšā vāciski, kā arī iemācījās tos vārdus, bez kuriem īsts masku izgatavošanas meistars nekā nevar iztikt: sejas daļas, emocijas un krāsas. Vācu valodu pasniedza Arturs Šneiders, brīvprātīgais no Vācijas, tāpēc skolas dalībniekiem bija lieliska iespēja dzirdēt vācu valodu no valodas nesēja mutes.

Pēc stundas bērni ar nepacietību gaidīja viesus – Vanessu van Kann un Jeļenu Kotčenko. Kopā ar meitenēm skolas dalībnieki sagatavoja nelielu priekšnesumu 11.novembrim, kas sastāvēs no teatrālā uzveduma, veltīta Svētā Martina dienas svinēšanas vēsturei, un  vācu tautasdziesmām.

Bet pēc mēģinājuma visi ķērās pie karnevāla masku izgatavošanas papjē-mašē tehnikā. To izgatavošanas process bija ļoti skrupulozs un prasīja lielu pacietību, bet pilnīgi visi skolas dalībnieki viegli tika galā ar šo uzdevumu un viņiem sanāca vienkārši burvīgas maskas. Nedēļas beigās maskas izvērtēja objektīva žūrija, kuras sastāvā bija biedrības darbinieki un viesi, kas arī izvēlējās improvizētā karnevāla labāko masku. Visas maskas bija tik interesantas un skaistas, ka tiesneši ilgi nevarēja pieņemt lēmumu, un galu galā uzvarēja Arnolda Borovska izgatavotā maska „Ugunsvīrs”.

 

Pēc pusdienām bērnus sagaidīja dažādas spēles svaigā gaisā, atraktīvi izzinošās prezentācijas par karnevālu un Lāčplēša dienu, kā arī radošās darbnīcas un ekskursija uz „Daugavpils māla mākslas centru”. Meistardarbnīcās bērniem visvairāk patika izgatavot lukturīšus konkursam un daudzi skolas dalībnieki ar nepacietību gaida dienu, kad varēs iedegt savus lukturīšus 11.novembra svētku gājienam pa Rīgas ielu. Svētku gājienam bērni sagatavoja arī novēlējumus un apsveikumus Latvijai.

 

Ekskursija uz „Daugavpils māla mākslas centru” bērniem izvērtās par veselu piedzīvojumu. Mūs tur ļoti laipni sagaidīja, pastāstīja par to, kā centrs tika dibināts, parādīja izstāžu zāles un meistardarbnīcas un pat ļāva bērniem pašiem padarboties ar mālu, no kā skolas dalībnieki bija pilnīgā sajūsmā. Tāpēc mēs no visas sirds gribētu pateikties „Daugavpils māla mākslas centram” par tik siltu un sirsnīgu pieņemšanu.

 

Visas nedēļas garumā dalībniekiem par piedalīšanos dažādās skolas aktivitātēs bija iespēja saņemt krāsainas uzlīmes masku veidā. Un piektdien visaktīvākie dalībnieki, kas savāca visvairāk uzlīmju, tika apbalvoti ar piemiņas dāvanām. Šie dalībnieki ir: Arnolds Borovskis, Alise Garā un Alina Smirnova. Taču arī pārējie bērni nepalika bez uzmanības un saņēma dāvanā tradicionālās vācu piparkūkas ar vāciešu biedrības logotipu.

Nedēļas laikā skolas vadītāji un dalībnieki nodibināja ļoti draudzīgas savstarpējās attiecības, tāpēc mēs esam ļoti priecīgi, ka kopīgs darbs ar skolas bērniem nebeidzās, bet turpinās arī ārpus skolas robežām.

Skolas dalībnieki vēl nedēļu turpinās nākt uz vāciešu biedrību „ERFOLG”, lai apmeklētu mēģinājumus un 11.novembrī pēc iespējas labāk uzstātos Svētā Martina svētkos vāciešu biedrībā „ERFOLG”.

Tāpēc mēs sirsnīgi aicinām visus interesentus piedalīties mūsu svētkos, kuru laikā notiks lukturīšu konkursa rezultātu paziņošana, svētku gājiens ar lukturīšiem un neliels uzvedums, kas vēsta par Svēto Martinu.

Gaidām Jūs 11.novembrī plkst. 17.30 Daugavpils vāciešu biedrībā „ERFOLG”!

 

Nepalaidiet garām šo sirsnīgo un priecīgo pasākumu! Līdz jaunai tikšanās reizei!

Nākamā bērnu skola notiks no 23.līdz 30.decembrim. Gaidām Jūsu pieteikumus!

 

Daugavpils vāciešu biedrība „ERFOLG“

Cietokšņa iela 44, Daugavpils

Tālr.: 20371892, 65420019

erfolg@inbox.lv www.erfolg.lv




Atpakaļ