Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

30-11-2016

Anastasija Sazankova dalās ar plašas baltkrievu dvēseles mantojumu


Piektdien, 2016.gada 2.decembrī, plkst. 18.00 Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā (BKC) notiks literāri muzikālais vakars, kas veltīts Daugavpilī pazīstamas dzejnieces un mākslinieces, Daugavpils pilsētas domes goda raksta un sudraba zīmes “Gada balva-2014” īpašnieces Anastasijas Sazankovas  7.krājuma “Спадчына” (“mantojums”) prezentācijai.

Anastasija Sazankova piedzima Vitebskas apgabalā, īstā baltkrievu tautas “meita”. Pabeidza Polockas medicīnas profesionālo skolu, tālāk sekoja valsts medicīnas universitāte Minskā. Visu savu dzīvi strādāja par ārstu un ir izdevusi grāmatu par ārstniecības augiem. A.Sazankova ir Latgales mākslinieku apvienības locekle, aktīva baltkrievu kultūrizglītības biedrības “Uzdim” biedre, raksta gleznas, dzeju, izdod grāmatas.

Septītā pēc kārtas grāmata “Спадчына” (“mantojums”) veltīta dzimtajai Baltkrievijai, smeldzošajām atmiņām no bērnības un jaunības, savas dzimtenes priecīgajiem un traģiskiem

 notikumiem. Grāmatā ir 20 autorzīmējumu, kuru starpā ir trīs Svētās Dievmātes tēli. Dzejnieces visa dzeja nāk no sirds, tāpēc tā ir liriska, kas ir piesātināta ar prieku, dvēseles siltumu, mīlestību, sāpēm, cerību, humoru un optimismu.

Pēc tradīcijas, A.Sazankovas grāmatas prezentācija notiks Baltkrievu kultūras centrā. Sirsnīgi aicinām uz literāri muzikālo vakaru, kas notiks piektdien, 2016.gada 2.decembrī, plkst. 18.00, Daugavpilī, Smilšu ielā 92, Kultūras pilī, 305.kab.

 

        

          

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs

Marija Pometjko, BKC metodiķe

t. 654 24695, 29811969,

cbk@inbox.lv, www.bkc.daugavpils.lv

Daugavpils, Smilšu iela 92,

Kultūras pils, BKC, 305.-306.kab.




Atpakaļ