Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

29-11-2016

Daugavpils pilsētas pašvaldības pārstāvji apmeklēja festivālu „Berezina-2016”


Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras un Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta pārstāvji 26. novembrī devās uz Baltkrieviju, lai apmeklētu Kara vēstures rekonstrukcijas klubu festivālu „Berezina-2016” un vērotu Napoleona Lielās armijas 1812. gada atkāpšanās dramatiskākā momenta rekonstrukciju. Brauciena mērķis bija iegūt jaunu pieredzi kara vēstures rekonstrukcijas festivālu organizēšanā, nodibināt kontaktus ar vēsturisko formastērpu izgatavotājiem un kara vēstures rekonstrukcijas klubiem – potenciālajiem Daugavpils kara vēstures rekonstrukcijas festivāla „Dinburg-1812” dalībniekiem.

Festivāls „Berezina-2016” veltīts Napoleona armijas pārcelšanās pār Berezinas upi gadadienai, kad 1812. gada novembrī, Napoleona karaspēkam atkāpjoties, risinājās dramatiski notikumi un cīņa triju dienu garumā.

26. novembrī brauciena dalībnieki tikās ar festivāla organizētājiem – kara vēstures rekonstrukcijas klubu „Minskas kājnieku pulks”, lai apmainītos ar kara vēstures rekonstrukcijas festivālu rīkošanas pieredzi. Tikšanās gaitā tika pārrunātas dažādas tēmas, kā finansējuma piesaiste, skatītāju drošība, noteikumi fotogrāfiem un video operatoriem, kuri uzņem rekonstrukcijas darbību, pirotehnikas izmantošanas noteikumi, zirgu īre kaujas rekonstrukcijai un festivāla dalībnieku izmitināšana, kā arī vēsturisko formastērpu izgatavošanas iespējas. Daugavpils delegācija piedalījās arī ekskursijā pa 1812. gada kauju vietām un piemiņas memoriāliem abos Berezinas krastos.

27. novembrī delegācijas pārstāvji nolika ziedus pie memoriāliem, kas veltīti abu armiju kritušajiem karavīriem abos Berezinas krastos. Pēc ziedu nolikšanas ceremonijas un piemiņas brīža sākās kaujas rekonstrukcija, kurā piedalījās gandrīz 500 dalībnieku no vairākām valstīm, tai skaitā arī no Latvijas. Daugavpils delegācija noskatījās kara vēstures rekonstrukciju, klubu parādi, kā arī nostiprināja kontaktus ar klubu pārstāvjiem, tādiem kā Minskas kājnieku pulks, vēsturisko formastērpu rekonstrukcijas speciālistu Oļegu Špiļovu.

Nodibinātie kontakti un iegūtā pieredze noteikti noderēs rīkojot nākamo „Dinaburg-1812” festivālu Daugavpils cietoksnī, kā arī sekmēs teorētisko zināšanu papildināšanu, lai veicinātu vietējā kara vēstures rekonstrukcijas kluba izveidi Daugavpilī.

 

Informāciju sagatavoja:

Māris Grunskis

DPP Tūrisma attīstības un informācijas aģentūra, Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra vecākais klientu apkalpošanas speciālists

 

Papildus informācija:

Daugavpils cietokšņa kultūras un informācijas centrs

Tālr.: +371 65424043, +371 28686331

maris.grunskis@daugavpils.lv

cietoksnis@daugavpils.lv

https://www.facebook.com/daugavpils.cietoksnis




Atpakaļ