Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

30-05-2016

Daugavpils teātra 2015./2016. gada sezonas pēdējā pirmizrāde - komēdija par laulāto dzīvi


1. jūnijā plkst. 18.30 Daugavpils teātrī notiks šīs sezonas pēdējā pirmizrāde – lietuviešu dramaturga Sigita Paruļska komēdija par laulāto dzīvi – „Divi smiltājā”(rež. O. Šapošņikovs).

Sigits Paruļskis ir Lietuvā ievērojams mūsdienu rakstnieks, dramaturgs un publicists, kuram raksturīgs tiešs un ironisks teksts. Par savu daiļradi autors saņēmis vairākus apbalvojumus, un viņa darbi ir tulkoti vairāk nekā 12 valodās. Izrādes „Divi smiltājā” pamatā ir S. Paruļska luga „Viļņa – Dakāra”, kas balstīta uz patiesiem notikumiem, kuri notika rallijā ar kādu lietuviešu pāri.

Jauniestudējums vēsta par laulātu pāri, kurš devies rallijā asu izjūtu meklējumos. Bet abi laulātie iesprūst tuksneša vidū, un piedzīvojums kļūst par īstu pārbaudījumu jau tā izmocītajām attiecībām. Tuksneša svelme palielina sasprindzinājumu starp abiem varoņiem, kuri izmisīgi turās katrs pie savas taisnības. Laulāto īpašības un nepilnības, kuras ikdienā tikai nedaudz kaitinājušas, nekurienes vidū samilzīs kā zem palielināmā stikla. Bet strīdi un pārmetumi mīsies ar jokiem un smiekliem. Jo vienīgais glābiņš, kad glābiņu neredz – skatīties uz visu caur humoru.

Izrādes veidotāji uz jauniestudējumu aicina visus, bet īpaši – pārus, kuri kopā nodzīvojuši ilgāku laiku. Tieši viņiem šī izrāde liksies ļoti tuva un saprotama, jo izrādē attēlotie strīdi par izmētātām mantām vai sievietes neparasto loģiku noteikti ir izskanējuši katrā mājā. Iestudējumā attēlotie ikdienišķie strīdi absurdajā tiem vidē liks paskatīties uz attiecībām no malas un atgādinās, ka visa pamatā ir stāsts par divu cilvēku mīlestību, par kuru dažkārt tiek piemirsts ikdienas rūpēs.

Laulātā pāra lomās iedzīvosies Daugavpils teātra aktieri Mihails Samodahovs un Irina Kešiševa. Iestudējuma vizuālo noformējumu veidojis mākslinieks Kristaps Skulte, kostīmus veidojis Egils Viļumovs. Izrādes gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs.

Pirmizrāde – 1. jūnijā plkst. 18.30

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv




Atpakaļ