Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

31-03-2016

Filca virpulis Latgales Centrālajā bibliotēkā


2016. gada 5. aprīlī plkst. 15.30 Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā tiks atklāta Ingas Vasiļjevas tekstilizstrādājumu izstāde “Filca virpulis”. Izstādes atklāšana notiks pasākumu cikla “Mākslas dienas Daugavpilī 2016” ietvaros.

Izstāde “Filca virpulis” ir jau ceturtā Ingas Vasiļjevas personālizstāde bibliotēkā. Pirmajā izstādē bija apskatāmi tekstilmozaīkas tehnikā veidoti darbi, otrajā – filcēti darinājumi, trešajā – akvareļi. Jaunākajā izstādē Inga atkal atgriežas pie filca, šoreiz piedāvājot telpā piekaramus dekorus un pašdarinātas rotaļlietas.

Mākslinieces jaunākā aizraušanās – telpā piekarami dekori – ienes interjerā pozitīvu noskaņojumu, piepildot telpu ar krāsām un rosinot spilgtas emocijas. Arī Ingas Vasiļjevas darinātās jautrās mīkstās rotaļlietas ir unikāls un neatkārtojams roku darbs. Pasaku zvēri ir izgatavoti no veciem un mīļiem džemperiem, kas ir savu laiku nokalpojuši un izgājuši no modes, taču iegūst jaunu dzīvi mākslinieces prasmīgajās rokās. Darinājumi top no vilnas, filca, linu diegiem un koka pērlītēm.

Lai kādā tehnikā Inga Vasiļjeva strādātu, darbos vienmēr ir manāms mākslinieces īpašais redzējums un fantāzijas lidojums. Kā atzīst pati māksliniece, “fantāzija padara ikdienu interesantāku, emocionālāku un krāsaināku”.

Ingas Vasiļjevas tekstilizstrādājumu izstāde “Filca virpulī” būs skatāma LCB periodikas lasītavā līdz 30. aprīlim.

Informāciju sagatavoja
LCB Periodikas lasītavas vadītāja
Skaidrīte Daukšte
Tālr.: 65476344
e-pasts: skaidrite.daukste@lcb.lv




Atpakaļ