Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

26-02-2016

JAUNĀ IZSTĀŽU SEZONA UN JAUNIE MARKA ROTKO DARBI DAUGAVPILĪ


2016. gada 24. aprīlī visus mākslas cienītājus gaidīs īpašs notikums – jaunie Marka Rotko oriģināldarbi Daugavpilī!

Oriģināli un vairākas pašmāju un starptautiskās izstādes būs aplūkojamas, svinot trešo Daugavpils Marka Rotko mākslas centra dzimšanas dienu!

Tuvojas noslēgumam pirmo trīs gadu cikls, kad Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā vairs tikai līdz 10. aprīlim iespējams aplūkot pasaulslavenā abstraktā ekspresionista Marka Rotko darbus, kuri uz šo periodu tika deponēti no Keitas Rotko Prizelas un Kristofera Rotko kolekcijas. Vēlāk darbi atgriezīsies kolekcijā un varbūt tikai dažs Latvijas iedzīvotājs tos atkal kādreiz nākotnē varēs ieraudzīt kāda no Eiropas muzejiem.

Nenoliedzami, pateicoties arī mākslinieka vārdam, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs ir kļuvis par visapmeklētāko vietu Latgalē un iekļuva Latvijas 10 tūrisma vērtību sarakstā. Daudzi uzskata, ka tieši Marka Rotko gleznas ir būtiskākais, kas obligāti jāredz, apceļojot Latviju, līdztekus izbaudot kvalitatīvas mainīgajās ekspozīcijas, kurās skatāmi izcilu Latvijas un ārvalstu mākslinieku glezniecības, grafikas, fotogrāfijas, tekstilmākslas, instalāciju un citu mākslas mediju darbus.

Veidota Rotko oriģinālu ekspozīcija tika piedāvāta kā vienīgā ilgtermiņa pastāvīgā un retrospektīvā izstāde Eiropā, kur skatāmi M. Rotko darbi, kas raksturo visus mākslinieka daiļrades periodus. Arī jaunajā Marko Rotko darbu ekspozīcijā būs skatāmi retrospektīvi līdz šim Latvijā neredzēti izcilā meistara darbi no mākslinieka pēcteču Keitas Rotko Prizelas un Kristofera Rotko kolekcijas. Tradicionāli būs apskatāma viena reālistiskā perioda kompozīcija, divas sirreālisma perioda gleznas, viena starpposma kompozīcija pārejā uz Rotko klasisko glezniecību un divas klasiskā perioda kompozīcijas.

 

Attēlā: Bez nosaukuma (dzeltenais, rozā), 1955, 202.6 x 172.1 cm, Keitas Rotko Prizelas kolekcija




Atpakaļ