Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

27-11-2015

Andrejdienas zīlēšanas vakars


Klāt ir ziema. Tuvojas beigām veļu laiks un nav vairs aiz kalniem arī Ziemassvētki. Tomēr pirms iedegsim pirmo sveci adventes vainagā Latvijas Poļu savienības Daugavpils nodaļa „Promieņ” un Daugavpils Poļu kultūras centrs aicina visus interesentus uz Andrejdienas zīlēšanas vakaru, kas notiks 30.novembrī plkst. 17.00 Poļu namā, Varšavas ielā 30.

 

Andreja diena poļu kultūrā ir pareģošanas vakars. Šajā laikā saskaņā ar poļu tautas tradīciju vislabāk izzināt nākotni. Šo svētku pirmsākumos zīlēja tikai jaunavas un visas izdarības bija saistītas ar līgavaiņa zīlēšanu. Mūsdienās zīlē gan meitenes, gan puiši un pareģojumi ir saistīti ar visām dzīves jomām.

 

Andrejdienas zīlēšanas vakars sāksies ar teātra grupas „Smaidīgā varavīksne” priekšnesumu „Mūsdienu pasaka”, bet vakara turpinājumā viesiem būs iespēja apmeklēt zīlēšanas salonu un ieskatīties nākotnē lejot vasku. Pasākumā apredzēta arī riktīga izdejošanās, atrakcijas un pārsteigumi.

 

Andrejdienas zīlēšanas vakars tiek realizēts projekta “No Andreja dienas līdz Treknajai ceturtdienai – poļu tradicionālo svētku svinēšana” ietvaros ar „Latgales NVO projektu programmas 2015” atbalstu. Šajā projektā ir paredzēta arī poļu tradicionālo Ziemassvētku ēdienu meistarklase  un koncerts, kā arī Treknajai ceturtdienai veltīts pasākums. Pasākumi tiek organizēti, lai nodrošinātu poļu tautas tradīciju ilgtspējīgumu, stiprinātu saikni starp paaudzēm un aicinātu arī citu tautību pārstāvjus izzināt poļu kultūru, veicinot savstarpējo toleranci un sadarbību.

 

Ieeja pasākumā ir bezmaksas, tomēr laipni aicinām visus ierasties karnevāla kostīmos!

 

 

 

 

Papildus informācija:

LPS Daugavpils nodaļas “Promieņ”

valdes locekle Kristīne Kuņicka

tālr.: 26535494, kristine.kunicka@e-apollo.lv

 

Daugavpils Poļu kultūras centra

kultūras pasākumu organizatore Svetlana Manohina

tālr.: 65439718




Atpakaļ