Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

02-11-2015

Muzejā prezentēta A.Iļjinska grāmata “Atgriešanās pilsētā N”


2015.gada 28.oktobrī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notika Aleksandra Iļjinska grāmatas “Atgriešanās pilsētā N” prezentācija.

 Daugavpils žurnālista Aleksandra Iļjinska raksti, kas tika iekļauti grāmatā “Atgriešanās pilsētā N”( «Возвращение в Город Эн»), tapa laika posmā no 2004.līdz 2005.gadam un 2014.gadā, balstoties uz Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja materiāliem, seno laikrakstu publikācijām un pilsētas iedzīvotāju atmiņām. Grāmatas pamatā ir rakstnieka Leonīda Dobičina romāns “Pilsēta N” («Город Эн»), kurā attēlota pirmsrevolūcijas laika Dvinska.

Izdevumā ir attēloti vairāki līdz šim nezināmi fakti no Daugavpils pagātnes. Grāmata lielākoties aptver Daugavpils vēsturi līdz 1935.gadam, kad arī tika publicēts Dobičina romāns. Krājums apjoms ir 152 lpp., tajā ir 70 ilustrācijas, vairums no kurām ir senie fotoattēli no muzeja fondiem.

Krājums ir izdots ar Daugavpils pilsēta domes sabiedrisko organizāciju atbalsta fonda finansiālo līdzdalību. Samērā nelielā tirāžā iznākusī grāmata ir atrodama Latgales centrālās bibliotēkas filiālēs, kā arī skolu un citu pilsētas izglītības un kultūras iestāžu bibliotēkās. 




Atpakaļ