Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

26-10-2015

Baltkrievijas Valsts akadēmiskais muzikālais teātris aicina ielūkoties pasaku valstībā


Pavisam nesen Baltkrievijas Valsts akadēmiskais muzikālais teātris priecēja Daugavpils skatītājus ar koncertprogrammu „Operetes brīnumainā pasaule”. Savukārt oktobra mēneša izskaņā Minskas kolēģi atgriezīsies Daugavpils teātrī jau ar divām izrādēm – mūziklu bērniem „Zelta cālēns” un baletu „Tūkstoš un viena nakts”.

Mūzikls bērniem „Zelta cālēns” ir pasaka, kura spēs uzrunāt pašus mazākos skatītājus, kas vēl tikai sāk iepazīt teātra mākslu. Šis ir jauks un vienkāršs stāsts par paļāvīgu, mazu cālēnu Petju, kuru grib izmantot viltīgā Lapsa, pārvēršot viņu par perētāju, kas dētu zelta olas. Bet savtīgajiem ļaunās mednieces plāniem nav lemts piepildīties, jo mazajam Petjam ir aizstāvis – viņu mīlošais „tētiņš” – vislabākais, visgudrākais un nepavisam ne briesmīgais pelēkais Vilks! Šī izrāde notiks 31. oktobrī plkst. 12.00.

                Tās pašas dienas vakarā Baltkrievijas Valsts akadēmiskais muzikālais teātris turpinās iepazīstināt ar pasaku valstības valdzinājumu, piedāvājot baletu „Tūkstoš un viena nakts”, kuru varēs apskatīt 31. oktobrī plkst. 18.00. Uz Daugavpils teātra skatuves tiks uzburta brīnumaina pasaule, kurā skatītājs satiksies ar iemīļotajiem bērnības personāžiem (Sinbads jūrasbraucējs, Aladins, Džins, princese Budura u.c.) un viņu pārsteidzošajām pārvērtībām un piedzīvojumiem. Balets „Tūkstoš un viena nakts” ir krāšņs iestudējums, kurā harmoniskās azerbaidžāņu komponista Fikreta Amirova mūzikas pavadījumā tiek demonstrēta klasiskā horeogrāfija, atklājot nepārspējami smalko austrumu pievilcību. Cīņa starp labo un ļauno, mīlestības un skaistuma varenība, to uzvara pār nāvi – tāds ir baleta „Tūkstoš un viena nakts” pamatsaturs.

Daugavpils teātrī baltkrievu kolēģi viesosies arī decembrī, piedāvājot Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam veltītus iestudējumus - muzikālu pasaku „Morozko” un muzikālu projektu „Jaungada kokteilis”.

Biļetes Daugavpils teātra (654 26520) un "Biļešu Paradīzes" kasēs visā Latvijā.




Atpakaļ