Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

29-09-2015

Kanisterapija bibliotēkā – suņi atklās bērniem grāmatu pasauli


Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiāle Bērnu bibliotēka “Zīlīte” sadarbībā ar lasīšanas studiju “KNIGAV” un Latgales reģionālo dzīvnieku mīļotāju centru piedāvā bezmaksas nodarbību sēriju bērniem vecumā no sešiem gadiem ar lasīšanas grūtībām.


Daudzi bērni zina, kā lasīt pareizi, taču dažādu iemeslu dēļ (kautrība, nervozitāte, bailes utt.) nespēj lasīt grupā vai skaļi. Viņiem nepieciešams īpašs atbalsts. Tādos gadījumos var palīdzēt kanisterapija – bērni tiek mācīti lasīt, piesaistot īpaši apmācītus suņus. Šī prakse tiek plaši izmantota bibliotēkās un izglītības iestādēs daudzviet pasaulē – Somijā, ASV, Jaunzēlandē, Krievijā un citur. Pētījumi rāda, ka bērni, kas lasa priekšā suņiem, ātri pilnveido lasīšanas prasmes, jo suņi klausās ar lielu uzmanību, neizsmej runas defektus, nekritizē un nelabo, ja bērnam gadās kļūdīties. Tādējādi zūd psiholoģiskās barjeras, bērns atbrīvojas, aug viņa pašapziņa un pārliecība par savu varēšanu. Turklāt tiešs kontakts ar suņiem māca bērniem labestību, rūpes un līdzcietību.

 

Sākot ar 6. oktobri Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” (Mihoelsa ielā 58) bērnus gaidīs grāmatu suņi – labradors Muhtars un jauktenīte Kīra. Kanisterapeites Antoņinas Nackevičas uzraudzībā četrkājainie “skolotāji” palīdzēs bērniem izvēlēties interesantāko grāmatu un uzmanīgi klausīsies skaļā priekšā lasīšanā. Nodarbības notiks otrdienās, reizi divās nedēļās līdz decembra vidum (pilnu apmācības ciklu veido sešas nodarbības).

 

Pirmā nodarbība notiks 6. oktobrī plkst. 16.00 Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” (Mihoelsa ielā 58). Aicinām bērnus vecāku vai pedagogu pavadībā. Uzņemšana programmā pēc iepriekšēja pieraksta pa tālruni 654 21750. Vietu skaits ierobežots.

 

Informāciju sagatavoja:
LCB galvenā bibliotekāre
Inga Gedžūne
Tālr.: 65476345
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ