Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

29-09-2015

Daugavpils “Praļeski” atklāja etnofestivālu Mijoros


2015. gada 20.septembrī Mijoros (Vitebskas apgabals, Baltkrievija) notika tradicionālais etnofestivāls “Mijoru novada dzērves un dzērvenes”. Baltkrievu vokāli instrumentālajam ansamblim “Praļeski” bija tas gods atklāt svētku koncertu.

Atpūtas bāzes “Pussala” zonā Mijoros, svētdienas gaišajā dienā sanāca gandrīz  visi Mijoru rajona iedzīvotāji. Agropilsētiņas prezentēja savas izstādes, varas pārstāvji sveica labākos darbiniekus un konkursa uzvarētājus, ārzemju ciemiņi sveica visus iedzīvotājus šajos svētkos, bet amatnieki un ražotāji piedāvāja pircējiem savas preces. Svarīgākais katrā izstādē, ēdienos un vitrīnās bija dzērvenes. Lielu daļu no Mijorščinas aizņem aizsargājamais purvs, kuru sauc par “Eiropas plaušām”. Tajā dzīvo dzērves un retas putnu sugas, kā arī aug dzērvenes. Šādu dabas parādību vietējās varas iestādes aktīvi izmanto savā mārketingā politikā.

Par Mijorščinas vizītkarti kļuva festivāls “Dzērves un dzērvenes”. Svētkos piedalījās radošie kolektīvi no Mijoru rajona, tautas meistari un kolektīvi no Minskas, Braslavas, Šarkovščinas, Postavas, Verhņedvinskas un Daugavpils.

Daugavpils baltkrievu kultūras centra un kultūrzglītojošas biedrības “Uzdim” vokāli instrumentālajam ansamblim “Praļeski” bija tas gods atklāt svētku koncertu. Meitenes izpildīja jautras dziesmas baltkrievu, krievu, latviešu un latgaliešu valodās. Ar populārām dziesmām solists Pāvels Prozors aizvietoja ansambli “Praļeski”. Baltkrievijas rakstnieku savienības biedrs Staņislavs Volodjko lasīja savu tematisko dzeju. Dāvanu- koncertu no Daugavpils māksliniekiem skatītāji novērtēja ar skaļām ovācijām.

Sadarbība starp Daugavpils baltkrievu kultūras centru un Mijoru rajona izpildkomitejas kultūras nodaļu turpinās sadarbības līguma ietvaros un jau festivālā “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī” uzstāsies mākslinieki no Mijoriem.

 

 

Informāciju sagatavoja:

 

Baltkrievu kultūras centrs,

Žanna Romanovska, BKC vadītāja,

Biedrības “Uzdim” valdes locekle

т. 654 24695, 20374840, cbk@inbox.lv

Daugavpils, Smilšu 92.,

Kultūras pils, BKC, 305.-306. kab.




Atpakaļ