Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

29-04-2015

“Valdzinājums” – Jolantas Savvinas personālizstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā


2015. gada 7. maijā plkst. 16.00 Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā tiks atklāta Jolantas Savvinas personālizstāde “Valdzinājums”.

Jolanta Savvina ir Daugavpils māksliniece. Pirmo mākslas izglītību ieguvusi kā tekstilmāksliniece Rēzeknes lietišķās mākslas vidusskolā, kuru absolvēja 1987. gadā. Pēc diploma saņemšanas atgriezās dzimtajā Daugavpilī un drīzumā uzsāka pedagoga gaitas. Turpināja izglītoties Daugavpils Universitātē, kur ieguva mākslas un pedagoģijas maģistra grādu. Piecpadsmit gadus strādāja par skolotāju Daugavpils mākslas skolā „Saules skola”. Kopš 1997. gada strādā Daugavpils Universitātes Mākslas un dizaina katedrā, kur savu pieredzi un zināšanas nodod topošajiem māksliniekiem.

Jolanta Savvina ir mākslas pedagogu apvienības biedre, starptautisku mākslas projektu dalībniece un meistardarbnīcu vadītāja. Kopš 1995. gada aktīvi piedalās grupu izstādēs Latvijā un ārzemēs, rīko personālizstādes.

Latgales Centrālajā bibliotēkā mākslinieces darbi būs apskatāmi jau otro reizi, šoreiz – ar izstādi „Valdzinājums”. Tā ir mākslinieces ceturtā personālizstāde. Izstādē iekļautie darbi ir autores stāsts par dabas formu un krāsu daudzveidību, par harmoniju, kas izraisa pozitīvas emocijas un neatstāj vienaldzīgu. Darbi ir veidoti mākslinieces iecienītajā batikas tehnikā. Tā prasa lielu pacietību, jo krāsa tiek klāta uz auduma slāni pēc slāņa, līdz tiek panākts vēlamais rezultāts. Dažreiz šī radošā procesa iznākums ir pārsteigums arī pašai māksliniecei.

Izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 3. jūnijam.

 

Informāciju sagatavoja:

LCB galvenā bibliotekāre

Inga Gedžūne

Tālr.: 65476344

e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ