Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

14-04-2015

Rīgas Domes speciālisti aizgūst Daugavpils pieredzi integrācijas jomā


14. aprīlī Daugavpili apmeklē Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta delegācija. Vizīte sākās ar tikšanos Daugavpils Domē. Diskusijā par integrācijas jautājumiem piedalījās Daugavpils Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis, Izglītības pārvaldes, nacionālo biedrību pārstāvji.

Tika demonstrēta prezentācija par to, kā Daugavpilī norit integrācijas procesi, kā darbojas nacionālās kultūras biedrības, kuru pilsētā ir 17. Par pašvaldības atbalsta programmām dažādām iedzīvotāju kategorijām. Ciemiņus ļoti ieinteresēja Daugavpils Domes nevalstisko organizāciju atbalsta fonds, kā arī kultūras centru darbība.

Tika runāts par pilsonības iegūšanas veicināšanu, emigrācijas jautājumiem, darbu ar atsevišķām nacionālām minoritātēm, par nacionālo kultūras biedrību koordinācijas padomes atjaunošanu, bilingvālo izglītību.

Rīgas Domes pārstāvji atzinīgi vērtē Daugavpils pašvaldības darbu integrācijas jomā. Viņi saskata daudz līdzību, bet ir arī ļoti vērtīga jauna pieredze, kas ir tikai Daugavpilī.

Pēc tikšanās Domē Rīgas Domes delegācija apmeklē J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāziju un Krievu kultūras centru.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ