Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

27-02-2015

Domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu piešķirt stipendijas 11 topošajiem mediķiem


 

 Dome piešķir pašvaldības stipendijas rezidentiem, kuri iegūst izglītību medicīnā, ir noslēguši līgumu ar Daugavpils reģionālo slimnīcu un apņemas pēc rezidentūras beigšanas nostrādāt vismaz 5 gadus Daugavpilī.

Stipendijas apmērs ir 220 eiro.  To saņems 11 topošie mediķi, kuri apgūst ķirurga, pediatra, radiologa, urologa, traumatologa, infektologa, dzemdniecības un ginekoloģijas specialitātes.

Finanšu komitejas sēdē deputāti lūdza izpētīt citu Latvijas pašvaldību pieredzi šajā jautājumā. Domes sēdē lietu pārvaldniece Olga Jesse informēja deputātus, ka  pašvaldības stipendijas rezidentiem un ārstniecības speciālistiem piešķir Rēzeknē- rezidentiem uz visu rezidentūras laiku 370 eiro mēnesī, pēc rezidentūras jānostrādā 3 gadi, Jēkabpilī ārstniecības speciālistiem stipendijas apmērs mēnesī ir 348 eiro un pēc tam jānostrādā arī 3 gadus, Talsos stipendija ir minimālās algas apmērā, pēc tam pilsētā jānostrādā 5 gadi. Citās pašvaldībās atsevišķi tādas stipendijas  nav izdalītas.

Domes deputāti uzskata, ka ir jāpārskata Daugavpils pašvaldības piešķirtās stipendijas apmērs, lai pilsēta būtu konkurētspējīga. Ja tiks veikti budžeta grozījumi, tad varētu skatīt  jautājumu par stipendijas apmēra palielināšanu.

Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ