Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

28-11-2014

27. novembrī Daugavpili apmeklēja Baltkrievijas Republikas vēstniece Marina Dolgopolova


Vēstnieces darba vizītes mērķis bija iepazīties ar Daugavpils ekonomiskās izaugsmes iespējām un apmeklēt virkni uzņēmumu. Noslēgumā notika tikšanās Daugavpils Domē ar priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi.

Marina Dolgopolova apmeklēja Ziemeļu industriālo zonu un virkni uzņēmumu, iepazinās ar uzņēmēju paveikto un pašvaldības atbalstu uzņēmējdarbībai. Vēstniece bija pārsteigta par Daugavpils Domes projektu, kas paredz Ziemeļu industriālās zonas infrastruktūras modernizāciju. Baltkrievijā tādas pieredzes nav. Vēstniece uzskata, ka tas ir ļoti nozīmīgs ieguldījums, kas paver jaunas iespējas investīciju piesaistē.

Tiekoties ar uzņēmējiem vēstniece runāja par konkrētu sadarbību, par abpusēji izdevīgiem projektiem un apliecināja gatavību aktivizēt informatīvo atbalstu no vēstniecības puses.

Marina Dolgopolova apmeklēja arī cietoksni, kur tika nodota ekspluatācijā  1. krasta lunetes  sargu ēka.
Būvdarbi tika veikti pēc Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas. Galvenais projekta mērķis noradīts tā nosaukumā - „Kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un popularizēšana Daugavpilī un Grodņā”. Vēstniece izteica gandarījumu, ka šī sadarbība ES fondu līdzekļu piesaistē attīstās un ir vērtīga pieredze Baltkrievijai.

Tikšanās laikā ar Daugavpils Domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi vēstniece dalījās savos iespaidos par Daugavpils apmeklējumu un tikšanos ar uzņēmējiem. Jānis Lāčplēsis ir gandarīts, ka pilsēta un uzņēmēju veikums atstājis tik pozitīvus iespaidus, ka ir izvirzīti konkrēti uzdevumi sadarbības veicināšanai. Jānis Lāčplēsis arī atzīmēja pašvaldības labo sadarbību ar Baltkrievijas ģenerālkonsulātu Daugavpilī.

Marina Dolgopolova Baltkrievijas vēstniece Latvija ir kopš 2013. gada novembra.

Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ