Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

04-11-2014

Zviedrijas vēstnieks interesējās par Daugavpils ekonomisko izaugsmi un ES fondu līdzekļu piesaisti


Jau otro dienu Daugavpilī viesojas Zviedrijas vēstnieks Latvijā Karls Henriks Jakobs Landerholms. 3. novembrī viņš atklāja Zviedrijas dienas Daugavpils Universitātē, bet 4. novembrī tikās ar Domes vadību un apmeklēja Daugavpils cietoksni.

Daugavpils Domē ar vēstnieku tikās Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un 1. vietnieks Jānis Dukšinskis. Zviedrijas vēstnieks Daugavpilī ir otro reizi, tāpēc viņu interesē notikušās pārmaiņas pilsētā. Prezentācijā akcents tika likts uz lielākajiem projektiem, transporta infrastruktūras attīstību, rūpniecību. Domes vadība pastāstīja par to, kā pilsēta gatavojas Valsts svētkiem.

Vēstnieks interesējās par iespēju atbalstīt uzņēmējdarbību un piesaistīt biznesam ES fondu līdzekļus. Jānis Lāčplēsis skaidroja, ka ir divi veidi, pirmkārt, pašvaldība lielu vērību pievērš pilsētas infrastruktūras attīstībai, lai tā būtu moderna un ērta arī uzņēmējiem. Lielisks piemēra tam ir Ziemeļu industriālās zonas projekts, kur tiek radīti visi apstākļi, lai attīstītu vai uzsāktu biznesu.  Otrā iespēja ir pašiem uzņēmējiem īstenot savus projektus. Izvērtās diskusija par pilsētas attīstības iespējam un atbalstu uzņēmējiem no ES jaunajā plānošanas periodā.  Jānis Lāčplēsis uzskata, ka pilsētai ir vajadzīgas spēcīgas, konkurētspējīgas kompānijas. Bet pastāv bažas par iespējām uzņēmējiem  saņemt atbalstu  jaunajā plānošanas periodā.  Sarunas laikā tika skarta arī spīdveja tēma. Jānis Lāčplēsis pastāstīja, ka, iespējams, Daugavpils spīdveja komandā jaunais līderis būs tieši zviedru sportists. Vēstnieks pats nāk no pilsētas, kur ir sava spīdveja komanda, tāpēc labi saprot daugavpiliešu emocijas.

Pēc tikšanās Daugavpils Domē vēstnieks devās uz cietoksni.

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ