Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

29-10-2014

ASV vēstniecība ir gatava paplašināt sadarbību ar Daugavpili


28.-29. oktobrī Daugavpilī uzturās ASV vēstniecības delegācija. Delegāciju vada  preses un kultūras atašeja Kathy Giles-Diaz. 28. oktobrī notika tikšanās ar pedagogiem, uzņēmējiem, viesi apmeklēja Latgales centrālo bibliotēku, kur atrodas arī ASV informācijas centrs. 29. oktobrī delegāciju uzņēma Daugavpils Domē, kur notika tikšanās ar Domes priekšsēdētāja 1. vietnieku Jāni Dukšinski, Izglītības pārvaldes vadītāju Marinu Isupovu, Kultūras pārvaldes vadītāju Eleonoru Kleščinsku un Latgales centrālās bibliotēkas vadītāju Jelenu Šapkovu.

Jānis Dukšinskis informēja par pašvaldības darbu ar daudzajām nacionālajām kopienām, par atbalstu nacionālo biedrību aktivitātēm. Viņš izteica gandarījumu, ka veiksmīgi realizēts Marka Rotko centra projekts. Jānis Dukšinskis atzinīgi vērtē ASV vēstniecības atbalstu izglītības jomā, finansējumu ASV informācijas centram, kas ir ļoti populārs iedzīvotāju vidū. Pašvaldība ir ieinteresēta attīstīt arī kultūras saites, izmantojot Rotko centra, Saules skolas, Māla mākslas centra potenciālu. Domes vadība aicina māksliniekus no ASV aktīvāk piedalīties Daugavpils festivālos un lūdz arī vēstniecības palīdzību šajā jomā.

ASV preses un kultūras atašeja atzina, ka sadarbība uzsākta ļoti veiksmīgi, viņai ir liels prieks, ka ASV informācijas centrs ir pieprasīts, bet vēstniecība var piedavāt arī citas dažādas apmācību programmas.  Viņa vēlas, lai veidotos cieša sadarbība ar Rotko mākslas centru, kuru arī apmeklēja pēc tikšanās Daugavpils Domē.

 

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību nodaļa




Atpakaļ