Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

15-09-2014

Baltkrievijas delegāciju interesē Latvijas pašvaldību pieredze darbā ar nevalstiskajām organizācijām


Daugavpils Domē 15. septembrī viesojās Baltkrievijas delegācija. Viesus no kaimiņvalsts uzņēma Domes priekšsēdētaja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis, lietu pārvaldniece Olga Jesse un Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Benita Siliņa.

Jānis Dukšinskis nedaudz iepazīstināja ar pašvaldību, Domes darbu un izteica lielu gandarījumu, ka tieši ar Baltkrieviju Daugavpilij ir visciešākie kontakti. Daugavpils pilsēta sadarbojas ar 4 pilsētām Baltkrievijā- Bobruisku, Vitebsku, Lidu un Braslavu. Bet ar Grodņu Daugavpili saista kopīgs projekts Cietokšņa attīstības sakarā.

Viesi no Baltkrievijas informēja par vizītes mērķi. Viņus interesē Daugavpils pieredze darbā ar nevalstiskajām organizācijām.

Bija sagatavota prezentācija par Daugavpili. Turpinājumā par darbu ar nevalstiskajām organizācijām stāstīja Olga Jesse. Daugavpilī reģistrēta 471 sabiedriskā organizācija, 17 ir nacionālās biedrības. Viesiem tika sniegta informācija arī par sabiedrisko organizāciju atbalsta fondu, ko sadala divas reizes gadā Domes deputāti.  Olga Jesse informēja gan par pašvaldības aktivitātēm, gan par pašu sabiedrisko organizāciju iniciatīvām, par dažādiem kopīgiem pasākumiem un projektiem, īpaši uzsverot darbu ar jaunatni un ģimenēm.

Benita Siliņa viesus informēja par Sociālo lietu pārvaldes atbalstu dažādām iedzīvotāju kategorijām un sadarbību ar sociāls ievirzes sabiedriskajām organizācijām.

Baltkrievijas sabiedrisko organizāciju un pašvaldību pārstāvji pastāstīja par Baltkrievijas pieredzi un aktivitātēm, ko veic Baltkrievijas sabiedriskās organizācijas.

Baltkrievijas delegācija šodien apmeklēs Daugavpils cietoksni, Daugavpils novada Domi. Vizītes programmā nedēļas laikā viesi no Baltkrievijas apmeklēs Preiļus, Rīgu, Jūrmalu un Jelgavu.

Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ