Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

25-08-2014

Sākusies Ķīnas vēstnieka Janga Guocjanga vizīte Daugavpilī


25. augustā notiek Ķīnas tautas republikas vēstnieka Janga Guocjanga (Yang Guoqiang) pirmā vizīte Daugavpilī. Vizīte sākās ar tikšanos Daugavpils Domē. Domes priekšsēdētājam Jānim Lāčplēsim vēstnieks pastāstīja par pirmajiem iespaidiem, atzina, ka Daugavpils ir ļoti zaļa pilsēta un šo vizīti veicinājis arī tas, ka Daugavpilij Ķīnā ir sadraudzības pilsēta Harbina. Vēstnieks uzskata, ka pilsētai ir izveidojusies ļoti veiksmīga sadarbība arī ar Ķīnas vēstniecību.

Jangs Guocjangs apliecināja, ka gatavs turpināt iesākto un veicināt sadarbību visdažādākajās jomās. Viņš ir patīkami pārsteigts, ka Daugavpils skolēni sevi labi parāda ķīniešu valodas konkursos. Vēstnieks uzskata, ka Latvijā ir 3 centri- Rīga, Ventspils un Daugavpils uz kuriem vēršas Ķīnas uzņēmēju skats. Tieši šajās pilsētās ir iespējamība izvietot Ķīnas investoru ražotnes.

Vēstnieks apmeklē Ziemeļu rūpniecības zonu, kur tiks radīti visi nepieciešamie apstākļi jaunu uzņēmumu atvēršanai. Iepazīsies ar uzņēmuma Axon darbu, bet vizītes noslēgumā vēstnieks tiksies ar Daugavpils uzņēmējiem, iestāžu vadītājiem, žurnālistiem.

Sabiedrisko attiecību nodaļa




Atpakaļ