Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

05-06-2014

Ar Inu Druvieti Domes vadība pārrunāja virkni pilsētai svarīgu jautājumu


4. jūnijā Daugavpili apmeklēja Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete. Viņa apmeklēja Celtnieku vidusskolu, kur iemūrēja kapsulu  un iepazinās ar projekta realizāciju. Notika arī tikšanās Daugavpils Domē. Ina Druviete ar Daugavpils Domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi, priekšsēdētāja 1. vietnieku Jāni Dukšinski un Izglītības pārvaldes vadītāju Marinu Isupovu pārrunāja pilsētai aktuālākos jautājumus.

Pirmkārt, saruna bija par profesionālās izglītības attīstību. Šobrīd Celtnieku vidusskola un Daugavpils profesionālā vidusskola realizē lielus infrastruktūras modernizācijas projektus. Pašvaldība uzskata, ka šo izglītības iestāžu rādītāji ļauj pretendēt uz kompetenču centru statusu, kas palīdzēs attīstīties un realizēt jaunus projektus. Pašvaldība ļoti cer uz ministrijas atbalstu šajā jautājumā.

Saruna bija arī par vispārējo izglītību, struktūrfondu sadales principiem. Daugavpils speciālisti uzskata, ka vajadzīgas kvotas. Notika arī diskusija par šobrīd ļoti aktuālu- pedagogu algu jautājumu. Ministrijā strādā darba grupa, pašvaldības vadība izteica savu viedokli šajā jautājumā. Domes vadība informēja par pilsētas redzējumu arī pirmskolas pedagogu algu jautājumā, ko būtu jānodrošina mērķdotāciju veidā.

Domes vadība ļoti cer, ka Daugavpils viedoklis un ierosinājumi tiks ņemti vērā. Domes priekšsēdētaja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis uzsvēra-  ir gandarījums, ka ministre Ina Druviete ir informēta par situāciju izglītībā un ieklausās viedokļos, interesējas par to, kas notiek reģionos.

Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ