Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

23-05-2014

Pateicoties ES finansējumam amatniekiem tiks sniegts nozīmīgs atbalsts


Latvijas labdarības fonds Verus ir uzsācis darbu pie projekta realizācijas, kas paredz nozīmīgu atbalstu amatniekiem. Tas ir pārrobežu projekts un partneri ir Baltkrievija. Projekts paredz sadarbību starp Latgales reģionu un Vitebskas apgabalu.

Projekta galvenā aktivitāte ir mājas lapas izveide internetā. Mājas lapas uzdevums būs palīdzēt amatniekiem realizēt savu produkciju, apmainīties ar informāciju. Interesanta un ekskluzīva produkcija būs pieejama bez starpniekiem un uzcenojumiem. Projekta ietvaros amatniekiem tiks apmaksāti braucieni uz gadatirgiem. Piemēram, uz Daugavpils Pilsētas svētkiem no Vitebskas atbrauks grupa amatnieku ar saviem izstrādājumiem. Tāda pati iespēja ir arī mūsu amatniekiem, piedaloties lielajā gadatirgū Vitebskā Slāvu bazāra laikā, kas notiks no 9.-15. jūlijam.

Šis projekts Daugavpils Domē tika prezentēts 23. maijā.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis pateicās par projekta realizētāju ieinteresētību amatnieku atbalstā. Viņš izteica prieku, ka sadarbība ar Daugavpils sadraudzības pilsētu Vitebsku attīstās. Daugavpils Dome atbalsta šo projektu un ir ieinteresēta, lai aktivizētu amatnieku darbu, popularizētu viņu ražojumus.

Projektu plāno realizēt līdz šī gada beigām.

Papildus informācija amatniekiem!

 Daugavpils amatniekiem par dalību festivālā „Slavjanskij bazar”. Būs iespēja atraktīvi  prezentēt savus darinājumus, iegūt kaimiņvalsti pārstāvēto amatnieku zināšanas un bagāto pieredzi, kā arī iegūt potenciālos turpmākās sadarbības partnerus. Projekta ietvaros tiek apmaksāti ceļa izdevumi, vīzas, ar dzīvošanu saistītie jautājumi, kā arī nepieciešamās instalācijas pārvietošanas izdevumi.

Aicinām dažādu arodu amatniekus pieteikties dalībai pasākumā, aizpildot pievienoto anketu. Anketa jāiesūta līdz 2014.gada 1.jūnijam uz e-pastu:  olga.jesse@daugavpils.lv, tālrunis uzziņām 65404337.

ANKETA

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre L. Korsaka




Atpakaļ