Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

26-03-2014

Daugavpils gatavojas Pilsētas svētkiem


Daugavpils pilsētas svētki notiks no 2. jūnija līdz 8. jūnijam. Šogad svētku devīze ir Daugavpils-  pilsēta ar māju sajūtu. Lai pilsētnieki un viesi justos ērti, Daugavpils pašvaldība ļoti rūpīgi gatavojas. 26. martā Domē sanāca vairākas darba grupas.

Pirmajā sanāksmē bija saruna par svētku tehnisko nodrošinājumu. Runāja par pilsētas noformējumu, apgaismojumu, labiekārtošanu. Diskutēja par to, kā optimālāk organizēt transporta kustību un transporta novietošanu pilsētā, jo sākušies lieli ielu remonta darbi. Īpaši aktuāli tas ir saistībā ar Daugavpils cietoksni gan tūrisma plūsmas nodrošināšanai, gan Pilsētas svētkos, jo vienā no dienām aktivitātes būs cietokšņa teritorijā.

Otrajā sanāksmē runa bija par tūrisma sezonu un tūrisma piedāvājumiem tieši Pilsētas svētku laikā. Runa ir par piedāvājumiem, kurus varētu izmantot tūristi ārpus pilsētas svētku pasākumiem. Ir virkne jaunu ideju, kuras var pārtapt par pastāvīgu tūrisma produktu Daugavpilī. Ir doma izveidot tramvaju maršrutus ar visdažādākajiem piedāvājumiem ceļojuma laikā. Daudz tika runāts par gidu problēmu. Pilsētai nopietni jādomā par gidu sagatavošanu un sertificēšanu, jo tieši gidi ir pilsētas seja un galvenā  informācija par Daugavpili.

Plānots ir arī tūristu vilciens Rīga- Daugavpils. Sanāksmē bija saruna par to, ko var piedāvāt tūristiem brauciena laikā. Ir iecere iesaistīt tūrisma aktivitātēs arī plostu pa Daugavu.

Lai būtu iespēja plaši informēt par tūrisma iespējām, runāja par informatīvo materiālu pilnveidošanu un to klāsta paplašināšanu.

Kā ierasts, svētki sāksies ar koncertiem pilsētas mikrorajonos. 2. jūnijā Grīvā, 3. jūnijā Forštatē, 4. jūnijā Ruģeļos un 5. jūnijā Ķīmiķu ciematā.

6. jūnijā visi tiek aicināti uz Kultūras pili, kur notiks Raimonda Paula koncerts, bet vakarā Vienības laukumā grupas „Jumprava” koncerts.

Svētki sestdien  sāksies ar dievkalpojumu, būs arī gājiens, kurā aicināti piedalīties visi pilsētnieki. Vakarā Vienības laukumā  grupas „Bi-2” koncerts, salūts, nakts diskotēka. Svētdien svētki atgriezīsies Daugavpils cietoksnī, bet vakarā Vienības laukumā notiks ūdens šovs.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ